Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kerekítés számla nélkül

Számlázás

Kerekítés számla nélkül

HozzászólásSzerző: validitas » kedd ápr. 22, 2008 7:22 am

Szia Andi!

Igen, sajnos nem szokták ráírni a számlára a sorszámtartományokat, de én azért fel szoktam vezetni a szig.számadásúba, hogy mikor, honnan, milyen sorszámú számlával vásároltam a tömböket, és a használatbavétel dátumát, ill. amikor betelt.

Üdv: Böbe

validitas

Kerekítés számla nélkül

HozzászólásSzerző: csucsu76 » kedd ápr. 22, 2008 7:37 am

Kedves validitas!

Még mindig nem tudok veled egyetérteni, sem a bizonylatok terén (a kilóméter meghatározásához a bizonylat az útnyilvántartás, nem minden költséghez tartozik számla, elvégre a bérfeladást sem számla alapján végzem, de ott is számolok el költséget), sem pedig a pénztárbizonylat tekintetében, nem hiába nem tüntetik fel a számlán a sorszámtartományt. Saját belátásod szerint természetesen vezethetsz róla nyilvántartást, de az ellenőr sosem kérheti rajtad sazámon, ha nincs.

Sajnálom, hogy nem sikerült dűlőre jutnunk, de szakmai téren (törvények értelmezésében, vagy gyakorlati megoldásokban) sem vagyunk egyformák.

csucsu76

Kerekítés számla nélkül

HozzászólásSzerző: validitas » kedd ápr. 22, 2008 7:54 am

Nem is muszáj mindig egyetérteni, és egy szóval sem állítom, hogy feltétlenül nekem van igazam, csak megírtam az álláspontomat. Egyébként a számviteli törvény  nem ahhoz köti a szig.számadás alá vonást, hogy rajta legyen a beszerzés számláján a sorszámtartomány. Még csak azt sem mondom, hogy egy ellenőrzés biztos, hogy kéri. Ellenben számonkérheti, a számviteli törvény hivatkozott paragrafusa értelmében (feltéve, hogy a vállalkozás használ ptárbizonylatot, mert nem kötelező).

Üdv: Böbe

validitas

Előző

Vissza: Számlázás