Adófórum

Adózási és számviteli információk

Gyed-ről visszajött munkavállaló bejelentése

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: fulopgy » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Gyed után munkavállalónk kérte, hogy a gyed-re járó szabadáságát igénybe kivánja venni és a szabadság lejárta munkába kiván állni. Fel lett ajánlva egy vezetői munkakör, de közben rájött, hogy ő ezt nem tudja vállalni három gyermek mellett. Igy kérte, hogy 4 órában alkalmazzák , ez a bejelentés megtörtént, de szerintem rosszul - változásként jelentettem ugy hogy korábbi adatok biztosítási jogviszony kódja 1101 Feor szám......heti munkaórák szám 40, magánnyugdij xy és az uj adatok heti munkaóra 20 óra, változás esetén annak hatálydátuma, április 01. Most 3 hét után rájött, hogy igy sem jó neki, visszamenne gyesre, ezt hogy kell jelentenem?

Kösz a válaszokat. Gy

fulopgy

HozzászólásSzerző: HIDNA » pén. ápr. 18, 2008 5:06 pm

Véleményem szerint, ezt most nem kell jelenteni, csak a 08-ason kieső időként jelölni.

Klári

HIDNA

HozzászólásSzerző: fulopgy » pén. ápr. 18, 2008 5:18 pm

Ha letelik a gyese 8 órásra kell visszavennem?
fulopgy

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. ápr. 18, 2008 5:29 pm

Mire gondoltál ezzel a megjegyzéseddel >>>bejelentés megtörtént, de szerintem rosszul - változásként jelentettem ugy hogy korábbi adatok biztosítási jogviszony kódja 1101 Feor szám......heti munkaórák szám 40, magánnyugdij xy és az uj adatok heti munkaóra 20 óra, változás esetén annak hatálydátuma, április 01<<<<<Nem  volt jó az 1041-es bejelentésed?

garbo50

HozzászólásSzerző: HIDNA » pén. ápr. 18, 2008 5:29 pm

Természetesen nem kötelező, de közös megegyezéssel megtehető.

Klári

HIDNA

HozzászólásSzerző: fulopgy » pén. ápr. 18, 2008 5:48 pm

Szia Garbo!

Csak feltételezem, hogy nem jó a 1041-es bejelentésem, mert most már teljesen meg keveredtem, ezzel a bejelentőlappal.

fulopgy

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. ápr. 18, 2008 5:59 pm

Elküldted és a program nem jelzett hibát?

Vegyük a 40 órás munkaviszonyváltozást - a 13-as pótlapon változást jelölsz A oszlop ahogy írtad korábbi adatok, B oszlop a bizosítási jogviszony vége ( azaz a 40 órás munka viszony vége) ugyancsak az A oszlop ha jól emlékszem fejből 11 sor hatálydátum a  zárójeles jogviszony végével azonos.

A 13 pótlapból kitöltesz mégegyet ezen jelölöd az újat és csak az A oszlopban kitöltöd a 20 órás m.viszony kezdetének dátumát az 1101-et, FEOR számot, azt hogy 20 órás és a magánnyugdíjt.

Amikor visszajön a gyesről ez a bejelentő él. Ha megegyeztek, hogy 8 órában akar utánna dolgozni akkor ujabb 1041  a fentiek szerint csak akkor a változás a 20 óra lesz az uj a 40 .

Üdv.

garbo50

HozzászólásSzerző: Juci1010 » pén. ápr. 18, 2008 6:01 pm

Szia ! 

Szerintem küld el 1041 -est helyesbítéssel, vissza az eredeti állapotnak megfelelően.

És akkor minden úgy megy mint eddig.   Én úgy tudom, hogy az eredetire kell visszavenni, vagy  közös megegyezéssel eltérhettek tőle, a közös megegyezés a lényeg.

Üdv:  Györgyi 

Juci1010

HozzászólásSzerző: HIDNA » pén. ápr. 18, 2008 6:20 pm

Valamit nem jól értek? Ha a munkavállaló eddig 8 órás volt, kérte a 4 órás munkakört, akkor a változásbejelntő szerintem jó.

Klári

HIDNA

HozzászólásSzerző: anita_v » szer. ápr. 23, 2008 4:45 am

Szia!

Szerintem érdemes körbejárni a "papír" oldalát a dolognak. Ha visszament dolgozni és kivette a szabadságát, ami persze a 8 órás munkaviszony után járt, az rendben van. Utána munkába kell állnia, hiszen ezt akarta. Ha 4 órában akart dolgozni, akkor munkaszerződést kell módosítani, de legalábbis arról biztos, hogy pl. határozott ideig 4 órában dolgozik. Ha ez így van, akkor változásként bejelented, szerintem így csináltad. Felmerül a kérdés, hogy ha most nem akar dolgozni, akkor fiz.nélk. szabadságot kell kérnie.  A 4 órás munkaviszonyára tekintettel van fiz.nélkülin. A 0808m-ben minden hónapban jelented ezt, vagyis a gyest. Azt pedig, hogy hány órás munkaviszonyban kell visszavenni, az attól függ, hogy milyen szerződésmódosítás történt.

Anita 

anita_v

Vissza: Adatszolgáltatás