Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kp-s számla kiállítása

Számlázás

Kp-s számla kiállítása

HozzászólásSzerző: tepimail » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Szerintetek helyes-e annak a számlának a kiállítása amely a következő adatokat tartalmazza:

számla kelte 2007.01.04., teljesítése 2006.12.29. fizetési módja készpénz. Ezt most hova könyveljem? 2007-es pénztár, vagy esetleg 2006-os bejövő? Elvállhat-e készpénzes számla esetén a teljesítés és a számla kiállításának dátuma?

üdv: tepimail

tepimail
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Kp-s számla kiállítása

HozzászólásSzerző: Csigabiga » kedd jan. 09, 2007 7:11 pm

Szia, nem válhat el a teljesítéstől a szl.kelte és a fizetési határidő. A kp.számla esetében ez a 3 dátum ugyanaz. Javaslom, hogy küld vissza javításra a kiállítóhoz, mert ellenőrzéskor az ellenőrök belekötnek. Üdv: Szilvi
Csigabiga
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Kp-s számla kiállítása

HozzászólásSzerző: zspotorke » kedd jan. 09, 2007 7:24 pm

Szia!

Készpénzes számlát akkor állítunk ki, ha az értékesítéskor készpénzzel vagy készpénznek minősülő fizetési eszközzel történik az ellenérték kiegyenlítése. Jellemzően és általában ekkor az 1 "dátumhelyű" készpénzfizetési számlanyomtatványt használjuk. Ezen nincs lehetőség többféle dátum beírására. 3 vagy 4 évvel ezelőtt jogszabályi háttárrel alátámasztva is megengedett a számlanyomtatvány készpénzes számlakénti használata. (addig is használtuk, csak állítólag nem volt szabályos) Ebben az esetben a fizetés módjához "készpénz" -t írunk., de az a szabály nem változott meg, hogy a készpénzes számla kiállításakor a teljesítés napja a számla kelte. Ezt az ÁFA tv. rendeli így. Tehát, miután a z általad említett számla nem felel meg az ÁFA törvényben foglaltaknak, arra levonási jogot nem lehet alapozni - azaz szabálytalan.

Javíttasd ki, mert ahogy Szilvi is írta belekötnek.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Kp-s számla kiállítása

HozzászólásSzerző: ketge » kedd jan. 09, 2007 7:31 pm

Szia tepimail!

Én találkoztam már olyannal aki nem volt hajlandó vissza venni a rosszul kiállított számlát.

Hivatalosan ezt a számlát te nem fogadhatod be mert kp.-es számlán csak egyféle dátum szerepelhet. A teljesítés minden esetben a kiegyenlítés, vagyis a pénzmozgás időpontja. Ha ezt mindég betartanánk akkor a legtöbb folyamatosan szállító nagy cég számláját visszaküldhetnénk. Elsősoban pékárú, tejtermék szállítók szeretnek kiállítani olyan tartalmú számlát ahol kp.-es számlán három dátum van. 

Én azt csinálom ilyen esetben, hogy a fizetés napjára vagyis a te esetedben 2007 re könyvelem. Ebben az esetben a hibás számlát te jó teljesítésre állítod be a könyvedbe. Nekem ellenőrzéskor még soha nem volt gond belőle. Azt is célszerű ilyenkor figyelembe venni, hogy milyen értékű a számla az árbevételhez képest, illetve hogy rendszeresen ismétlődő gazdasági eseményről van e szó. 

Az igazi megoldás amit csigabiga írt nem szabad befogadni a számlát. 

ketge
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Kp-s számla kiállítása

HozzászólásSzerző: tepimail » kedd jan. 09, 2007 7:31 pm

Köszönöm a megerősítést, elég gyakran találkozok ilyen kiállítású számlákkal. Ha kifogásolom hülyének néznek. Már az ügyfél úgyis kifizette, nem törődnek többet vele.

Üdv:tepimail

tepimail
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Kp-s számla kiállítása

HozzászólásSzerző: zspotorke » kedd jan. 09, 2007 7:42 pm

Szia!

Ha vigasztal, minket is. Mi vagyunk a mindenen fennakadó, örökös kekeckedők. A vicc, hogy akinek az érdekeit véded (védnéd) az is annak tart. Az élet meg nem állhat meg, nekünk állandóan dönteünk kell. Én is 2007-re könyvelném. A pénz átvételének napja a teljesítés napja alapon.

P.Zsuzsa

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am


Vissza: Számlázás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég