Adófórum

Adózási és számviteli információk

Dániai munkavégzés!

Nemzetközi adózás

Dániai munkavégzés!

HozzászólásSzerző: loveygy » szer. ápr. 09, 2008 3:39 pm

Kedves Julcsi!

Az illetőségigazolás, véleményem szerint csak a kinti jövedelmeddel kapcsolatos adókedvezmény szempontjából fontos.

A kettős adóztatás alól mindenképpen mentesülsz (az már más kérdés, hogy ez miképp történik), mivel a Dán Kirányság és Magyarország között van egyezmény a kettős adóztatás elkerüléséről, amelynek értelmében:

1) Alapban az illetőség szerinti államban adózól

2) Kivéve akkor, ha a tényleges munkavégzés a másik országban történik, és az a 3 feltétel nem teljesül. Akkor a másik országban megszerzett jövedelmed a "nem illetőség" szerinti államban adózik.

Az illetőséged szerinti állam (esetünkben Magyarország), úgy biztosítja a kettős adótatás elkerülését, hogy kiveszi az adóalapból, de a számított adó kiszámításánál figyelembe veszi.

A különadónak holnapra utánanézek... Engem a különadó nem fenyeget, ezért inkább utánanézek, és csak utána foglalok állást.

A Magyarország és a fejlett országok közötti egyezmények általában az OECD-modellre épülnek. És a mentesítés módszerét alkalmazzák, általában (minden egyezményt nem néztem át, de eddig ezzel a megoldással találkoztam). Viszont a mentesítést a progresszió fenntartásával valósítja meg, azaz adóterhet nem viselő járandóságként kezeli.

A különadóra holnap visszatérek!

Üdv

loveygy

loveygy

Dániai munkavégzés!

HozzászólásSzerző: loveygy » kedd ápr. 15, 2008 5:12 pm

Kedves Julcsi!

Köszönöm. A különadót nem felejtettem el, de most fogok vizsgázni, és kicsit összejöttek a dolgaim. Ahhoz, hogy érdemben (és remélhetőleg jól) tudjak válaszolni, ahhoz még kérek egy kis időt, de ígérem, 22-e után mindenképpen jelentkezek.

Üdv

loveygy

loveygy

Dániai munkavégzés!

HozzászólásSzerző: julis2 » szer. ápr. 16, 2008 11:29 am

Helo Loveygy!

Én köszönöm a segitséget!Egy kalappal a vizsgádhoz,és várom a különadóról a válaszodat.Legyen szép napod!

Üdv:Julcsi!

julis2

Előző

Vissza: Nemzetközi adózás