Adófórum

Adózási és számviteli információk

állandó meghatalmazás megszüntetése

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: fharmath » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Ha az Apeh felé az állandó meghatalmazásomat meg akarom szüntetni, elég a 08T182-t kitölteni és bevinni, v. a 08T201-t is ki kellene tölteni, esetleg egy másikat? Mert a 182-es kitöltésije ezt irja:"Abban az esetben, ha a meghatalmazott, megbízott rendelkezik az állami adóhatósághoz benyújtott, érvényes állandó maghatalmazással, megbízással, akkor az állandó meghatalmazás, megbízás visszavonását külön beadvány formájában kell bejelenteni! " Mit is csináljak? Köszi Ági
fharmath

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szomb. ápr. 05, 2008 3:34 pm

Szia! Én úgy tudom az állandó meghatalmazást a meghatalmazó szünteti meg a 08T182-őn, postai úton is be lehet küldeni. Ha Te akarod megszüntetni a meghatalmazást, ilyet még nem készítettem, akkor külön levélben hozzá kell írni, hogy Te mint meghatalmazott kéred a meghatalmazás megszüntetését.

De várd meg még a Többiek válaszát is.

Üdv: Márti

viragmarta60

HozzászólásSzerző: fharmath » szomb. ápr. 05, 2008 3:44 pm

Szia! én úgy tudom h. én is felmondhatom, de nem tudom h. elég-e a 08T182 amit Te is irtál v. kell-e még valami másik is. Hátha csinált már ilyet valaki. Köszi
fharmath

HozzászólásSzerző: kohnmari » szomb. ápr. 05, 2008 3:45 pm

Sziasztok!

Az elektronikus bevalláshoz szükséges ,180-ason bejelentett meghatalmazást a meghatalmazott is megszüntetheti, már küldtem 182-est, s lekerült a nevemről. Az állandó meghatalmazás az APEH előtti képviseletre szól, ezt kell szerintem külön beadvány formájában  bejelenteni.

kohnmari

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szomb. ápr. 05, 2008 3:57 pm

Szia Mari ! Köszönöm én is tanultam belőle, nem néztem utána és egy cégnek az e-mailje még ma is jön, akkor ezt most már így magam rendezem, mert hiába szóltam már egy éve, hogy töröljenek.

Üdv: Márti

viragmarta60

HozzászólásSzerző: fharmath » szomb. ápr. 05, 2008 4:04 pm

Köszönöm, most már értem én is mit akar az útmutató, És azt az állandót elég valamilyen levélben, esetleg szóban lemondani? v. van erre is valami nyomtatvány?Ági
fharmath

HozzászólásSzerző: kohnmari » vas. ápr. 06, 2008 7:36 am

Szia Ági!

Az állandó meghatalmazást (amely az APEH előtti képviseletre szól), amikor beadtátok, nyilvántartásba vették, arról értesítést kapott a meghatamazott és a meghatalmazó is. Ennek az értesítésnek a számára való hivatkozással szerintem levélben visszavonhatod.

Üdv. Mari

kohnmari

HozzászólásSzerző: zol75 » hétf. ápr. 28, 2008 5:43 am

A 182-es nyomtatványon tudod magadat kijelenteni. Ezen a nyomtatványon te is kijelentheted magad vagy a megbízó is kijelenthet. Ha te magad jelented ki, akkor a előlap B "oszlopában" a b betűt kell bejelölnöd, azaz a részedre adott megbízást felmondod.
zol75

HozzászólásSzerző: zol75 » hétf. ápr. 28, 2008 5:43 am

A 182-es nyomtatványon tudod magadat kijelenteni. Ezen a nyomtatványon te is kijelentheted magad vagy a megbízó is kijelenthet. Ha te magad jelented ki, akkor a előlap B "oszlopában" a b betűt kell bejelölnöd, azaz a részedre adott megbízást felmondod.
zol75

Vissza: Adatszolgáltatás