Szerintem a számviteli politikát sem fogod megtalálni... :-)
Egyébként: irány az eBEV, kérd le a törzsadatokat, és ott megláthatod (ezt is).
Üdvözlettel:
fgy
Szerintem a számviteli politikát sem fogod megtalálni... :-)
Egyébként: irány az eBEV, kérd le a törzsadatokat, és ott megláthatod (ezt is).
Üdvözlettel:
fgy
Sziasztok!
Érdeklődéssel olvasom ezt a témát, mert rábeszéltek egy sport egyesület könyvelésére. Naplófőkönyvbe rögzitem a könyvelését.A beszámolót csak az önkormányzatnak kell leadni.(igaz nem közhasznuak)
Nekem még mindig nagy problémám a játékvezetők dijazásának az elszámolása. Ez egy megyei csapat,a játékvezetőket a Megyei Szövetség küldi ki. A megbizás nem a helyi csapat és a játékvezetők között jön létre.Állitólag igy nem valósul meg a megbizási dijakra egyébként vonatkozó min.bér 30 %-t meghaladó szabály.Mi csak szja-t vonunk le nyilatkozat alapján, valamint 11 %-os ehot fizetünk utána. A játékvezetők szerint az egész megyében igy járnak el az egyesületek. Talán valamikor meg is jelent ilyen állásfoglalás.(Nem találtam meg.)Szóval Ti hogy számoltok a játékvezetők dijazásából járulékot, eho-t,szja-t.Jó lenne véleményt cserélni,igaz nem a feltett kérdéshez kapcsolódik, de talán segitettek.Koszi Fruzsi
Sziasztok!
Nem nagyon tudom,hogy honnan van az infó,hogy a beszámolót az Önkormányzatnak kell leadni?? Miért kellene az Önkormányzatoknak mi köze van a non-profit szervezetekhez?? Hacsak nem annyi,hogy támogathatják ha akarják.
Az egyesületeknek sem nyilvánosságra hozatali, sem közzétételi sem letétbehelyezési kötelezettsége nincs. A beszámolóját legkésőbb az adott év mérlegfordulónapját követő 150 napon belül el kell készítenie és jóvá kell hagyatnia az erre jogosult szervezettel.
Üdv
Kedves Esemesopis !
Lehetséges, hogy az Önkormányzat az egyesület fő tulajdonosa, vagy egyszerűen csak támogatási szerződés alapján támogatja őket. Ha egy huncut petákot kap az Önkoritól, akkor a huncut petákkal el kell számolniuk az Önkormányzati törvény alapján - minimum.
Tévedés az, hogy nincs a beszámolóval kapcsolatban kötelessége az Egyesületnek: minimum a nyilvánosságra-hozatal, letétbe nem kell helyezni (nem a Cégbírósághoz tartoznak, hanem a Bírósághoz), és közzétenni is csak bizonyos esetben kell.
Aztán még van (lehet) a közhasznúsági jelentés, az szja 1% felhasználás - na, ezek is nyilvánosak kell, hogy legyenek.
Üdvözlettel:
fgy
Sziasztok!
Az Önkormányzat támogatja az egyesületet, s ezért kell leadni, ill.beszámolni a felhasználásról. Mi a Ti gyakorlatotok a játékvezetők dijazásának elszámolásával?
Fruzsi
Nem, sajnos akkor nincs nyilvánosságra hozva.
Ha az Önkormányzat jegyzője hivatalosan helyezi ugyanarra a faliújságra, akkor nyilvánosságra van hozva. Vagy, ha bármely sajtótermékben, bizonyítható módon, akkor az a nyilvánosságra hozatal.
Alapvetően nem te, hanem az alapszabály rendelkezik arról, hogy nyilvánosságra hozatal miként, hogyan történik (és ekkor pl. a honlap is elegendő), ha nem határozta meg, akkor a jogszabály ereje lép elő, mely kimondja a nyilvánosságra hozatalt; ez pedig a HIVATALOS módon történé megoldásra vonatkozik.
Mégegyszer: ha Te (Egyesület) teszi a Faliújságra, az nem hivatalos, ha a jegyző teteti ki (tehát, ha valahol nyoma van, hogy mit, hol meddig), akkor az hivatalos.
Üdvözlettel:
fgy
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég