Adófórum

Adózási és számviteli információk

TAO önellenőrzéés 2006

TAO

TAO önellenőrzéés 2006

HozzászólásSzerző: krisz.bernhardt@freemail.hu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Önellenöriznem kell a 2006.évi társaságiadóbevallást, mert a csökkentő tételek rosszul lettek bevallva.Társaságiadó kötelezettség keletkezik.  Könyvelés helyes.

Milyen módon kell ezt megtennem? Hányas nyomtatvány? Önellenőrzési pótlék mettől meddig?  önellenőrzési jk stb.

Segítségeteket előre is köszönöm

kriszti

krisz.bernhardt@freemail.hu

TAO önellenőrzéés 2006

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. márc. 19, 2008 8:29 pm

Szia Kriszti!

Szerintem a 0731-esen kell önellenőrizni (ez a nyomtatvány elévülésig használatban marad)

Önell. pótlék:

Az önellenőrzési pótlék esedékessége az önellenőrzési bevallás benyújtásának időpontja, de legkésőbb a feltárástól számított 15. nap. Az önellenőrzési pótlékot a késedelmi pótlék (jegybanki alapkamat kétszerese) 50%-ának, ugyanazon bevallás ugyanazon kötelezettségének vagy költségvetési támogatásának ismételt önellenőrzése esetén 75%-ának megfelelő mértékben kell felszámítani az önellenőrzéssel érintett időtartam minden napjára. Ismételtnek minősül az önellenőrzés abban az esetben is, ha a korábbi helyesbítés kötelezettség csökkenést tárt fel. Az időtartam, amit figyelembe kell venni, a bevallás benyújtására előírt határidő leteltét követő első naptól a helyesbítés nyilvántartásba történő feljegyzésének napjáig – magánszemélynél az önellenőrzési lap benyújtásának napjáig – terjed.

Az adózónak, ha feltárta az adóbevallás hibáját, a hibát nyilvántartásba kell vennie, és a nyilvántartásba vételtől számított 15 napon belül kell a megfelelő formanyomtatványon bejelenteni (bevallani) az adóhatósághoz. A feltárástól számított 15. napig kell a feltárt adókülönbözetet befizetni, illetve a 15. nap után nyílik meg a lehetőség az adózót megillető adókülönbözet visszaigénylésére.

http://www.apeh.hu/adoinfo/inf2007/k13.html?pagenum=1

Az APEH honlap főoldalán találsz pótlékszámítási segédletet.

Üdv:Nelly

tothkornelia69

Vissza: TAO