Adófórum

Adózási és számviteli információk

NYENYI - NINCS TAJ SZÁM?

Adatszolgáltatás

NYENYI - NINCS TAJ SZÁM?

HozzászólásSzerző: K.ZS. » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Van egy Bt-m akinek a beltagja és a kültagja is külföldi állampolgár, így nincs TAJ számuk.

Beküldtem a Bt-nek nemleges adatszolgáltatásra papírt, mire felhívtak, hogy adjam be a beltagra nullásan. Viszont akkor még nem esett le, hogy nincs TAJ számuk, így nem fogadja el a program.

szerintetek mit tudok csinálni?

egész nap hívogatom a 323-64-00, 323-64-60 telefonszámokat de nem veszi fel senki.

Esetleg van valami ötletetek?

Zsu 

K.ZS.

NYENYI - NINCS TAJ SZÁM?

HozzászólásSzerző: bordakata1 » kedd márc. 18, 2008 12:17 pm

Szia! Én a helyedben nyomtatványt igényelnék és azt tölteném ki. a TAJ szám rovatot rutinosan üresen hagynám és írnék egy kísérő levelet, hogy külföldi és ott rendelkezik biztosítási jogviszonnyal.

Aztán, ha bajuk van vele, akkor telefonélnak, vagy írnak levelet.

Egyébként milyen alapon vannak az országban? Van tartózkodási engedélyük, vagy regisztrációs igazolványuk, illetve lakcímkártyájuk? Ki dolgozik a Tb-ben? Nem kellett volna utánna járulékozni? 

TAJ számot úgy kaphat az OEP-nél ingyen és bérmentve, ha van "tartózkodásija", lakcímkártyája és papírja, hogy utána társas vállalkozóként járulékozni foga Bt.

Üdv: Kata 

bordakata1

NYENYI - NINCS TAJ SZÁM?

HozzászólásSzerző: K.ZS. » kedd márc. 18, 2008 12:49 pm

Szia!

A Bt 10 éve pihen, azt, hogy miért nem szüntetik meg nem tudom, már én is kérdeztem tőlük.

Járulékozni nem kellett utánuk, mivel külföldön van biztosítási jogviszonyuk.

Egyébként most sikerült beszélnem végre a Nyugdijfolyósítóval, azt mondták, hogy adjam be újból a nemlegest és írjak mellé pár sort, hogy külföldiek, nincs TAJ szám, biztosításuk külföldön van, stb. és akkor elfogadják a nemlegest.

Zsu 

K.ZS.

NYENYI - NINCS TAJ SZÁM?

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szer. márc. 19, 2008 5:12 am

Szia! Én is így járok el, nálam is van egy pihenő Bt. , aminek a tulajai kint élnek, nemlegesen szoktam nyilatkozni róluk, ezt eddig még elfogadták. Üdv: Márti
viragmarta60

Vissza: Adatszolgáltatás