kedves tanácstalan,
légy szíves a személy elérhetőségét velünk is közölni ha lehet, sokat segítenél.
köszi
kaktusz1
kedves tanácstalan,
légy szíves a személy elérhetőségét velünk is közölni ha lehet, sokat segítenél.
köszi
kaktusz1
Ha a főtevékenységet automatikusan át tudta fordítani a KSH és ez meg is jelenik az EBEV törzsadat lekérdezésben, akkor elég csak a társasági szerződésben módosítani a nem főtevékenységi TEÁOR számokat? Vagy a melléktevékenységekkel egyáltatlán nem kell foglalkozni? Ha egy cég tavaly módosította a társasági szerződését, ami már megfelel az új cégtv-nek és a ksh átfordította a TEÁOR-t, akkor van egyáltalán valami teendője?
Köszi,Betti
Szia !
Nekem is van olyan cégem, aki tavaly módosítatta a Társ. Szerződését, de abban még a 2003-as TEÁOR számok vannak. A fő tevékenységet hivatalból javítják, de a többit változásjelentőn nekünk kell 2008.06.30-ig ( ha az APEH nem javítja át).Én úgy olvastam és a tanfolyamon is azt mondták, hogy nekünk kell javítani.
Üdv: judit
Sziasztok,
A TEÁOR szám változás miatt "csak" az APEH-nek kell beküldeni a változás bejelentőt, vagy magát a társasági szerződést is módosítani kell? Az APEH nem továbbítja a cégbíróság felé?
Köszönöm,
Marcsi
Sziasztok !
Azon, a cég által a létesítő okiratban fel nem tüntetett, 2007. december 31. napjáig az állami adóhatósághoz bejelentett tevékenységi körök vonatkozásában, amelyek a KSH-közlemény alapján automatikusan nem sorolhatók át, a tevékenységi kör megfelelő módosítását a cégnek kell változásként az állami adóhatósághoz bejelentenie a 2007. december 31. napját követően előterjesztett első változásbejelentési kérelmével egyidejűleg, de legkésőbb 2008. július 1-jéig. A cégbíróság elektronikus úton továbbítja az állami adóhatósághoz a 2008. január 1. előtt benyújtott bejegyzési, változásbejegyzési kérelmek alapján a cégjegyzékbe bejegyzett, a székhelytől eltérő központi ügyintézés helyére, illetve a cég elektronikus elérhetőségére (honlapjára) vonatkozó adatokat.
Ezt találtam... Üdv: Judit
Szia Márti,
Hogyan tudom elérni az ebev törzsadatokat? Szégyellem, de nem tudom :(
Köszönöm,
Marcsi
Szia Marcsi!
Belépsz a magyarorszag.hu oldalon, bejelentkezel. az EBEV-szolgáltatásokat választod.
Az EBEV-portálra kerülsz, felül válaszd a LEKÉRDEZÉSEK menüt.
itt lesz egy olyan menüpont, hogy TÖRZSADATOK (jobb oldalon utolsó fül).
Itt válaszd az "új lekérdezés"-t, válaszd ki az adóalany nevét, és ki fogja adni.
Üdv. Andi
KELLEME HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN FÓRUMOZÓNAK !
Csajok ideje lenne már festeni a tojásokat.......
Sziasztok: Judit
Sziasztok!
Sok locsolót a lányoknak, sok-sok locsolásra váró szép leányt a fiúknak!!!!!
Kellemes ünnepet Mindenkinek!!!!
Kívánok: Éva
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég