Sziasztok!
Nem tudom egyenlőre hogy a kérdésemet hol kell feltenni ezért itt kérdeznék. Az apeh honlapon azt olvastam egy olvasói kérdésre
Kérdés: 36 órás mviszony mellett egyéni vállalkozónak kell e havi bevallást adnia elektronikus úton.
Válasz: igen, csak a kiegészítő tevékenységünek nem kell.
A 36 órás nem kiegészítő tevékenységű?
Kérdésem: A munkaviszonyos egyéni vállalkozónak mikor mit kell bevallania?
Kedves Gabi!
A nyugdíjas egyéni vállalkozó = kieg. tev. egyéni vállalkozó
A munkaviszony melletti egyéni vállalkozó = "munkaviszonyos" egyéni vállalkozó
A munkaviszon yos egyéni vállalkozóra ugyan azok a szabályok vonatkoznak, mint a "főállásu" ev-re.
Annyi a külömbség, hogy a "másodállásosnak" nem kötelező a minimálbér után megfizetni a járulékokat, a tényleges váll. kivét után fizeti meg.
Amennyiben havonta nincs vállalkozói kivétje, akkor is küldenie kell elektr. a járulékbevallását, mivel az apeh nem tudhatja hogy azért nem küld mert nincs kivét. Tehát ilyen esetben 0-ásan is be kell küldenie.
NYENYI-t is kell kiállitania saját magáról akár 0-ásan is.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy 2006 július hónapban (nem regizett,a 06583-as nyomt. elküldve) és szeptember hónapban (regizett, 06584-esnyomt.elküldve) megszűnt egyéni vállalkozóknak 2007 évben milyen bevallásokat kell beadniuk és milyen módon? Nagyon szépen köszönöm.
sos segítségetket kérném: most januárban főállású egyéni vállalkozónak pontosan milyen bevallásokat kell beadnia,és mi a bevallás száma. Magára és alkalmazottjára tekintettel? Jan.12-ig kell bevallani már elektronikusan a járulékokat? Ezt milyen bevallási nyomtatványon? Köszi...
Moderátor: kérem, hogy új kérdés esetén nyissunk is neki új témát. Ez a későbbi visszakeresést/pontosítást nagyban megkönnyíti. Köszönöm.
Szia Emerise!
Opika 2.pontban közölt válaszának elolvasása után marad még kérdésed?
P.Zsuzsa
Iluska!
Magánszemélyként adnak személyi jövedelemadó bevallást 0653-ast május 20-ig.
Kedves Zoli!
Nagyon jó összefoglaló tálázatot találtam az alábbi helyen:
www.apeh.hu/megyek/pest/aktualis/bevjo.doc
Jó munkát! Gyircsi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég