Adófórum

Adózási és számviteli információk

hibás 0808

Elektronikus bevallás

hibás 0808

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. márc. 10, 2008 9:18 pm

Szia Csilla!

Úgy gondoltam ahogy Kata megfejtette. A mondat végére írtam, hogy máshol van állományban. ( nem apára gondoltam :)))

Üdv.

garbo50

hibás 0808

HozzászólásSzerző: racsilla » hétf. márc. 10, 2008 9:23 pm

Március óta dolgozik nálunk, november óta van gyesen. Addig  felesége volt gyeden. 

Ezek szerint ezt minden hónapban így kellett volna tennem?!

Vagyis most önellenőriznem kell az előző hónapokat is?!

racsilla

hibás 0808

HozzászólásSzerző: garbo50 » kedd márc. 11, 2008 9:19 am

Szia!

Először is , a javításra, úgy értelmeztem kaptál felszólítást ( hiba megjelöléssel) Ezeket a hónapokat a javítókód feltüntetéssel küldöd el újból mostmár a helyes adatokkal a teljes adattartalommal és az egész A lapokhoz tartozó személyekkel együtt, azaz megismétled a teljeskörű bevallást, így a régi rosszat az újra lecserélik.

Amiről nem kaptál hibalistát azt viszont helyesbítened kell, önellenőrizni akkor kell, ha az összeg is változna , de csak jogviszonykódos probléma van az én értelmezésem szerint. helyesbíteni csak ezt az egy személyt kell teljes adattartalommal, hozzárendelve az A lappal és bejelölve a helyesbítést, mind az M mind az A lapon, így csak ezt az egy személyt dolgozzák fel most már helyesen.

Nem tudom érthető e amit írtam.

Még egy: próbáld meg a két lapot, de arra ügyelni kell, hogy igaz a jogviszonykód mindkét esetben 20-as (0-20-070301-001) az utolsó 3 helyen lévő kódot szerintem 002-vel kell a gyeses idővel jelentened(525 sor) és itt a 0-20- 071101-002 lenne a megfelelő jogviszony kód. Most az a kérdés mit szól hozzá a program. (Amire ügyelned kell: ezt a 3 utolsó kódot ennél a személynél mindig így kell alkalmaznod ezután, ezt nem változtathatod. Magyarul, mikor a kieső időt jelented mindig 002- a valós m.viszonyos mindig 001)

Jelentkezz a próbálkozás után- milyen eredményre jutottál.

Üdv.

garbo50

Előző

Vissza: Elektronikus bevallás