Sziasztok!
Szerintetek minden kiadott számlára rá kell írni a vevő adószámát, vagy csak a forditott adózás alá eső számlákra?
Várom válaszotokat. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Szerintetek minden kiadott számlára rá kell írni a vevő adószámát, vagy csak a forditott adózás alá eső számlákra?
Várom válaszotokat. Előre is köszönöm.
Én is hallottam erről, de szerintem a törvény erre vonatkozóan nem változott. Tehát a fordított áfás számlára, az előleg számlára, meg a közösségen belüli számlára kell csak ráírni a vevő adószámát.
Ha nem így van én is kiváncsi lennék, hol írja elő a törvény, hogy minden számlára rá kell írni a vevő adószámát.
Sziasztok!
Érdekes, időről-időre felröppen ez a téves hír, hogy rá kell írni. Nem kell ráírni a vevő adószámát minden esetben, csak a fordított áfás számláknál, ill. a közösségen belüli ügyleteknél.
Üdv: Böbe
Csatlakozok az előttem szólóhoz, biztosan, hogy csak a fordított áfás számláknál, ill. a közösségen belüli ügyleteknél. Üdv Anikó
Nagyon pontosan:
169. § A számla kötelező adattartalma a következő:
d) a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének adószáma, amely alatt, mint adófizetésre kötelezettnek a termék értékesítését, szolgáltatás nyújtását teljesítették, vagy amely alatt a 89. §-ban meghatározott termékértékesítést részére teljesítették;89. § (1) Mentes az adó alól - a (2) és (3) bekezdésben meghatározott eltéréssel - a belföldön küldeményként feladott vagy belföldről fuvarozott termék értékesítése igazoltan belföldön kívülre, de a Közösség területére, függetlenül attól, hogy a küldeménykénti feladást vagy a fuvarozást akár az értékesítő, akár a beszerző vagy - bármelyikük javára - más végzi, egy olyan másik adóalanynak, aki (amely) ilyen minőségében nem belföldön, hanem a Közösség más tagállamában jár el, vagy szintén a Közösség más tagállamában nyilvántartásba vett adófizetésre kötelezett, nem adóalany jogi személynek.
Sziasztok!
Én is bizton állíthatom, hogy csak fordított adózónál kell a vevő adószámát feltüntetni illetve aközösségi ügyleteknél!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 20 vendég