Adófórum

Adózási és számviteli információk

808M önállósította magát

Adatszolgáltatás

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: adotanacs » szer. márc. 05, 2008 8:02 pm

Sziasztok! Ma megnéztem egy vállalkozó folyószámláját, nyugdíjasról lévén szó, a 753-ról az eb alap nincs lekönyvelve, nyugd.alap igen. Egy másiknál a tv üzembentart.dij könyvelése hiányzik. Lesz még ezzel bajunk. Ani
adotanacs

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: ecoplussz » csüt. márc. 06, 2008 7:27 am

Szia Ani!

A folyószámlán előfordult már olyan, hogy az egy bevallásban bevallott különböző adónemek különböző időpontokban jelentek meg, én is tapasztaltam ilyet. Tehát még ne kezdj aggódni, lehet, hogy jó vége lesz a dolognak. Azt nem tudom sajnos, hogy mennyi a "türelmi idő", ami alatt illik az egész bevallásnak megjelennie. Szerintem a 753-nál még beleférnek az ilyen anomáliák. Nem biztos, hogy a bevallásodban van a hiba.

Üdv:eco

ecoplussz

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: adotanacs » csüt. márc. 06, 2008 7:38 am

Szia eco! Erre én is gondoltam, de egy lapon van a nyugd.jár. és az eb alap, azért tartom furcsának. Láttam olyat is, hogy a bevallásból csak az Ehó vagy a különadó bevallás nem jelent meg. Ennyit azért nem hibázhatnak, biztos később kerül fel. Ani 
adotanacs

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: gabmenthahu » pén. márc. 07, 2008 11:56 am

sziasztok. a 01.havi 0808 bevallással nem volt gondom, a 02. havira mindre hibajelzést kaptam. A bevallások szerintem jók voltak. beszéltem egy APEH dolgozóva, a 189 tel . számon keresztül, azt mondta:  türelem. Ő is látja, hogy hibaágon vannak a 0808-k , de 1-2 napon belül kapok majd egy feldolgozási üzenetet, hogy jó mégis minden  Már meg is kaptam.

üdv mindenkinek. gabmenthahu

gabmenthahu

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. márc. 07, 2008 1:46 pm

Sziasztok! Abban kérek segítséget, hogy a kapun önállóan várakozó 808M-eseket hogy tudom kitörölni? Vissza nem tudom hívni, mert nem voltak önállóan küldésre jelölve. Zavaró hogy ott sorakoznak. Ha valaki tudja, jó lenne ha egy "ovodásnak" segítene. Az ovodást nem a koromra értettem.Bocs, de már az ovodások is képzettebbek számítógépből, ugyhogy nem jó a kifejezés. Köszi Ani
adotanacs

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: ecoplussz » pén. márc. 07, 2008 2:06 pm

Szia adotanacs!

Most abszolút a vak vezet világtalant esete jön, mert én is "kiscsoportos" vagyok számtech-ből. Teljesen szakszerűtlen lesz, ahogyan leírom, a hozzáértők forduljanak el!

Megkeresed a gépeden, hogy hová telepítetted az APEH programját. Gondolom C:/Program File, megnyitod, kiválasztod az Abev2006 mappát, megnyitod, kiválasztod az eKuldes nevű mappát, megnyitod, találsz egy KR nevű mappát azt is megnyitod, megkeresed a Kuldendo nevű mappát, megnyitod, ott lesznek az önállósodott 0808M-ek, ezeket kijelölöd és fájl törlése után már el is tűnnek.

Üdv.eco

ecoplussz

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: lelik.istvan » pén. márc. 07, 2008 4:50 pm

Szia Ani!

Eco jól irta le a lépéseket. Ugyanazt leirom én is, más szavakkal, de az ut azonos!

Start-ra klikk

Saját gép bejön, erre is klikk

Megjelennek a meghajtók, ugymint:  XP /azaz: "C" /, DATA /azaz: "D" /, GHOST /azaz: "E", DVD-RW meghajtó /azaz "Z"/

Szinte biztos, hogy  az ABEV2006 program a "C"-re töltődött, ezért:

"C" meghajtóra klikk, 

"Program Files"-re klikk, a progik közül kiválasztod:

"Abev2006" mappára klikk, ebből kiválasztod:

"eKuldes"  mappára klikk, ebből kiválasztod:

"KR" mappára klikk, ebből kiválasztod:

"Kuldendo" mappára klikk és ott  megtalálod azon nyomtatványok titkositott fájljait, amelyeket kijelöltél  

küldésre, de valamilyen oknál nem ment el.  Jelöld ki azokat, majd töröljed.

Ha  már kijelölsz egyet küldésre és rájöttél arra, hogy rossz lehet, azaz javitásra szorul, és még nem ment el, akkor  az Abev program főmenűjén  keresztül  "Kapcsolat az ügyfélkapuval"-ra klikk, majd  "Nyomtatvány  megjelölése visszavonása" uton a "Nyomtatvány megnyitása" ablak "Módositható" státuszlistájára kerül.

Hát én is nagyon szerettem volna segiteni Neked, talán sikerül.

Üdv: Pista

lelik.istvan

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. márc. 07, 2008 5:17 pm

Sziasztok! Köszi a segítséget, igyekszem felnőni a feladathoz.

István ha Te tudnán mint "NYUFIG-os" hogy milyen hülyeséget csináltam a NYENYI-vel! Nem hallgattam Rád az elektronikus adatszolgáltatás választásával mert már folyamatban volt a floppy kérésem. Az őstermelőt nem tudták a csoportba tenni, minden őstermelőről külön floppyt adtak. Készen lettem a nagy csoporttal, kinyomtattam mindent, elkészítettem a floppyt is, de a mentést  elfelejtettem. Az őstermelőt akartam feltenni, nem tudom mi történhetett, de az egész nagy csoportom, kb 100fő eltünt. Most azon gondolkodom, hogy ujra csinálom, mert ha valami gond lesz, nem tudok javítani. Hát itt tartok. Üdv. Ani

adotanacs

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: lelik.istvan » pén. márc. 07, 2008 5:37 pm

Szia Ani!

Ahogyan Te, ugy én sem vagyok kárörvendő!  Viszont  empátia /belelátó, belegondoló, a másikkal azonosulni tudó/ képességemet nagy tisztelettel gyakorolom irántad!

Mindig jót mosolygok, mikor  a NYUFIG-os  jelzőt használod, valószinű ez már rajtam marad, de egyáltalán nem zavar. 

Bizony nem hallgattál rám, akik környezetemben  a NYENYIT e-san küldték, azok az ötödik után már rutinszerűen és gyorsan csinálták.

Ha még nem küldtél el semmit, még március 31-ig meggondolhatod magad:  vidd vissza a kapott floppykat, szerezd be a meghatalmazásokat, vidd be a Bejelentőlapot és  április 30-ig még rengeteg időd lesz a NYENYI elektronikus  küldésére. Igy a digitechnika fejlődésével szinten leszel,  jövőre pedig már mindenkinek Te fogod adni a jótanácsokat!

Üdv: Pista 

lelik.istvan

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. márc. 07, 2008 5:42 pm

Szia Ani!

Egy ötlet: nyisd meg a Nyenyi07'win programot, a szervíz fülre kattintva válaszd a munka terület kiválasztása funkciót, nézd meg ott milyen munkaterületek vannak, mert lehet ott van amit eddig floppyra tettél. Ha megtaláltad válaszd ki és akkor tudsz róla mentést készíteni. a további floppykat az új munkaterület létrehozásával tudod láthatóvá és kiválaszthatóvá tenni. Ha valami nem tiszta írj és próbálkozunk, látod mennyi segítőkész ember van itt- bár a számítógépes ismereteimet én autódidakta módon szereztem , de megosztom veled, amit tudok.

Üdv

garbo50

ElőzőKövetkező

Vissza: Adatszolgáltatás