Szia!
Hogy is van ez? a 0858 kitöltésiben szerepel, hogy ha a 0808-at már benyújtottam, akkor ne ikszeljek?
Ha így van akkor elcsesztem, mert az 58-at már tegnap ikszesen beküldtem, csak a 08-on morfondírozok.
Úgy szeretem (de tényleg) az ilyen "kimagyarázós" témát, mert ebből sokkal többet értek, mint az útmutatóból. Kár hogy nem tettem föl legalább 200 pontot. Üdv:Napraforgó
Szia!
Ez tiszta volt, és tudtam is hogy be kell küldeni nullásan, csak ahogy elkeztem az 58-ast kitölteni, kezdtem nem érteteni.... Üdv.
Sziasztok!
Szerintem, ha a 0858-t be kell adni és a tárgyidőszakban nincs a 0808-on kötlelezettség, akkor X-elni kell. Ez ugyanaz, mintha a 0808-t nullásan küldenénk be.
üdv.Sz.Ani
Szia !
Nem ez konkrétan nem szerepel, ez részemről csak egy "belemagyarázós" logikai okfejtés volt, mert másképp semmi értelme nincs x-elni is, meg nullásan is küldözgetni.
Ennek csak akkor van értelme, ha te mint tisztes adózó tudod, hogy ha nincs kötelezettséged, x-elsz. De azt is tudod, hogy hiába nincs kötelezettséged, ha már egyszer be kellett küldened, ezentúl mindig kell, tehát semmi értelme x-elgetni, hiszen úgyis küldeni kell.
Számomra ez az egyetlen elfogadható magyarázat. Még jó, hogy nem papíralapon töltögetve kell már ezeket küldözgetni...
Üdv
Az útmutatóban ennyi van, tehát mindenki gonodlkodhat tovább:
Ha az egyéni vállalkozónak, illetve a biztosított mezőgazdasági őstermelőnek a 0808-as számú bevalláson szereplő kötelezettségek tekintetében bevallási kötelezettsége nincs, a kódkockába "X" jelöléssel teheti meg nyilatkozatát.
Szia!
Számomra is lenne a logikus... és főleg azért, mert a 01. havin ki volt töltve az alkalmazott kilépésének napja. Kár hogy nem én vagyok az Apeh. ..Üdv.
Szia!
Nekem az okfejtés is tetszik...én mindig így próbálom rögzíteni magamban a szabályokat , tv-eket. Ha egyszer megértem akkor nem felejtem el... Már csak a megértést...? kell tisztázni a saját fejemben. Üdv.
Sziasztok!
Hát akkor küldök nekik....... egy "A" lapot. És ha nem haragszotok, a pontokat is elosztom az én "logikám" szerint .Üdv:Napraforgó
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 43 vendég