Adófórum

Adózási és számviteli információk

808M önállósította magát

Adatszolgáltatás

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: adotanacs » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Nem tudom mi történhetett az ügyfélkapun, de most küldtem a 808A nyomtatványokat, majd küldés után vettem észre, hogy az elküldött 808-hoz tartozó 808M nyomtatvány külön kiválasztásra vár.

Rendesen össze volt rendelve, és nincs is külön a küldésre megjelöltek között 808M, akkor miért van kinn a kapun? Remélem a 808A-val elment a hozzárendelt M. Igy még nem jártam. Mit tegyek? Köszi Üdv. Ani

adotanacs

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: kohnmari » kedd márc. 04, 2008 10:01 am

Szia Ani!

Még nem küldtem ebben a hónapban 0808-ast, de már hallottam, hogy aki beküldte, az összesre hibaüzenetet kapott.  Üdv.

kohnmari

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: erdoapolas » kedd márc. 04, 2008 10:13 am

Sziasztok!

Nem hallottatok újat a közteherjegyesekről ?  Kell-e vallani őket. Szó volt róla, hogy ha nincs alkalmazottja az egy.vállalkozónak, csak AM-ese, azt nem kell küldeni.   Marcsi

erdoapolas

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd márc. 04, 2008 10:33 am

Szia Marcsi! Szerintem  ne is álmodjunk arról hogy nem kell küldeni. Max az őstermelőknek, nekik tavaly sem kellett. Megyei lapunkban ma jelent meg  a gazdaság fehéritése kapcsán egy cikk, hogy  bélyeg helyett az elektronikus bejelentést tervezik. Tehát csak akkor állhat munkába, ha előzőleg, munkakezdés előtt az ügyfélkapun bejelenti a foglalkoztató. Gondolom hogy nem a jelenlegi gyakorlatot írja, mivel most is jelentjük. Változás lesz az is, hogy egy munkavállaló akár az év minden napján dolgozhat kiskönyvvel, de természetesen nem egy munkáltatónál. Üdv. Ani
adotanacs

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: steinné » kedd márc. 04, 2008 10:42 am

Szia Marcsi !

Sajnos havonta kell jelenteni a kiskönyveseket. Nekem több vállalkozóm foglalkoztat alkalmi munkavállalókat. Úgy hogy havonta, napi bontásban, személyenként kell jelenteni őket.Én havonta 50-60 ilyen jellegű bevallást nyújtok be. 

Szia : Zsu

steinné

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: ecoplussz » kedd márc. 04, 2008 1:50 pm

Sziasztok!

Velem is előfordult januárban, hogy az összerendelt 0808M lapok közül egy-egy önállóan is megjelent a küldésre kijelöltek között. Újra ellenőríztem a 0808A bevallásokat és ott mindegyik összerendelt szerepelt, az összesített adatoknál is mindegyiket figyelembe vette, ezekután elküldtem az A-kat, nem törődtem az "önállósodott" M-ekkel. Már feldolgozták a januárit, nem jött hibaüzenet. Nem tudtam megfejteni mi okozhatta ezt a zavart. 2007-ben is előfordult néha, akkor sem jött vissza hibaüzenet. A látszólag kijelölt M-eseket ki lehet törölni a küldésre megjelöltek közül, így később nem fognak zavarni.

Üdv:eco

ecoplussz

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » kedd márc. 04, 2008 2:58 pm

Szia, az Adó kérdések és válaszok 2008/3-as számban a 2122-es kérdés végén van egy ilyen megjegyzés: Amennyiben a msz kizárólag AM könyvvel rendelkező személyt foglalkoztat, úgy nem terheli az ARt. 31.§ 8"9 szerinti bevallás benyújtási kötelezettség.

De még nem találom, hogy melyik tvhelyből következik ez a mondat. Hacsak az Amt. 3.§ (2) e) pontot kell így érteni.

aniko.varga2006

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd márc. 04, 2008 4:46 pm

Szia Mari! Valóban baj van, már kettő 808visszajött hibaüzenettel, pedig ahhoz nem tartozott önálló M. Ani

adotanacs

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: lelik.istvan » kedd márc. 04, 2008 4:49 pm

Kedves Ani!

A hét végén generálozták  a Központi Elektronikus Rendszert. Olyan jól sikerült, hogy az én  0808-imra is csak hibaüzenetek jöttek. Bementem reklamálni, mondták várjak. Vártam. 12óra körül megkaptam az értesitést a Bevallás sikeres feldolgozásáról. 

Javaslom, Te is várj egy kicsit, vagy reklamálj!

Egyébként más területen is vannak még bibik, most készülök megirni.

Üdv: Pista 

lelik.istvan

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: HIDNA » kedd márc. 04, 2008 5:05 pm

Megnyugodtam egy kicsit , mert nekem is ott van hébe-hóba egy M-es az ügyfélkapun.

Fel is tettem kérdésként még januárba, da a válaszokból ítélve még akkor, aki olvasta nem fordult elő senkinél. Vírusra, egyéb garázdaságra gyanakodtak.  

Sőt a 0858-nál megjelölöm küldésre és mégis a módosíthatóba marad, újból elő kell hívnom, ami egy rémálom, mert elég sok időt vesz igénybe, és másodszorra sikerül. Ja, és a hibaüzenet jön, APEH segítség: "még nem látnak semmit, mjad biztos rendeződik."

Jobban nem is indulhatna az év.

Klári

HIDNA

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás