Adófórum

Adózási és számviteli információk

Bankszámlaszám bejelentés

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Ditke76 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Egy társasház évek óta működött adószám nélkül, mivel adókötelezettsége nem keletekezett. Amikor megalakult nyitottak egy bankszámlát, melyre a közös ktg. befizetése és az üzemeltetési számlák kifizetése történt.

A társasház új közös képviselőt bízott meg a társasház-kezeléssel, aki tiszteletdíjat kap. Emiatt a társasház bejelentkezett az adóhatósághoz.

Megnéztem az ügyfélkapun a törzsadat lekérdezésben az adatait és a bankszámlaszám nincs bejelentve.

Az APEH bejelentőlapon nincs errre lehetőség, hiszen normál esetben ez a pénzintézet feladata. De egy évekkel ezelőtt nyitott bankszámlaszámot vajon kinek és hogyan kell bejelenteni az APEH felé?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Ditke76

HozzászólásSzerző: validitas » hétf. márc. 03, 2008 4:32 pm

Szia!

Évekkel ezelőtt bankszámlanyitáskor az adózónak kellett bejelentenie a bankszámla számát. Ha ezt nem tette meg, szerintem úgy lehet pótolni, hogy kérsz egy adategyeztetést az APEH-nál, és akkor szépen beírod az egyeztetési jkv-be, hogy ilyen-és ilyen bankszámlája van. Másolatban benyújtod a bankszámla szerződést.

Üdv: Böbe 

validitas

HozzászólásSzerző: Juci1010 » hétf. márc. 03, 2008 9:43 pm

Amikor be kellett jelenkezni az APEH-hoz sok - sok évvel ezelőt, az akkori nyomtatványon rajt volt a bankszámlaszám

A mostanit nem tudom. Tavaly  én is adategyeztetést kértem mert  vátozott a közös képviselő, és akkor lehetett javítatni, vagy beirni mindent. De a társasháznak vállalkozói folyószámlája van, akkor a pénzintézet hivatalból jelenti, tudomásom szerint.  Nézd meg, hogy milyen típusú a számla. Sok társasház  nem rendelkezik vállalkozói számlával.

Üdv.  Györgyi

Juci1010

Vissza: Adatszolgáltatás