Sziasztok!
0503 bevaláson a nyugdij és egészségbiztositást kell egész évre önrevizióznom.
Milyen nyomtatványon kell megcsinálnom 0831-est nem találok.
köszi Béci
Sziasztok!
0503 bevaláson a nyugdij és egészségbiztositást kell egész évre önrevizióznom.
Milyen nyomtatványon kell megcsinálnom 0831-est nem találok.
köszi Béci
Szia Béci!
Azért nem találod, mert nincs és nem is lesz, elévülésig a 0731 használható.Üdv:Nelly
Szia!
A megszűnő, összevont, és hatályban maradó nyomtatványok listáját megtalálod itt (én is innen puskázok :) )
http://www.apeh.hu/bevallasok/bevallasok.html
Üdv. Andi
köszi a segitséget, de sajnos a járulékokat ezen nem lehet (0731) ki választani.
És havonta kell önreviziózni, vagy éves szinten?
Sajnos az elöző könyvelőtöl örököltem ezt a nemes feladatot.
Béci
Sziasztok megtaláltam, hogy 0731-esen hol kell bevallani, de ezt havi bontásban, vagy elég éves szinten önreviziózni? Sajnos minden hónapot érint .
Béci
Szia!
Minden hónapra külön meg kell csinálni :( Sajnos.
A régi előlírások szerint a járulékokat a tárgyhót követő hónap 12. napjáig meg kellett fizetni, de bevallani csak év végén - havi bontásban. Az önellenőrzési pótlékot is minden havi járulék után külön meg kell állapítani.
Üdv. Andi
Szia Béci!
De lehet. Beírod a főlapra a helyesbített bevallás típusát, időszak, stb, és a 02-es lapon tudod az éves járulékkülönbözetet elszámolni. (nyb, egbizt.). Az éves szinten helyesbített különbözetet kell beírni szerintem, nem kell minden hónapról külön önellenőrzést benyújtani. A nálad maradó másodpéldány melléklete lesz a járulékkülönbözet levezetése. Üv:Nelly
Köszönöm az "elentmondó" tanácsokat
Az a helyzet , hogy az ügyfelem nyugdijba akar menni és a nyugdij intézet át küldte az APEH-hoz
az adatait és) kiderült, hogy a Bt nem vallott 2005 -re járulékot. ( nyenyit igen, ugyan még nem tudom. hogy menyit. Az apeh nem igazolta vissza a 2005 évet, ezért kell önrevizióznom. , mert csa ehot vallottak. A folyószámláján láttam, hogy viszont fizettek. Ha éves szinten számolóm az önreviziót úgy olcsóbb, max 5000 Ft, havi szinten viszont összeadodik az kb 50 000 Ft.
Nekik sajnos nem mindegy.
Béci
Szia Béci!
Miért adódna össze havi szinten?
Minden hónap 13. napjával növeled az önellenőrzési pótlék alapját (ha a 12-dike hétvégére esett, akkor nem biztos, hogy 13.-a lesz az első munkanap).
Tehát 02.13. - 03.12. között 1000 Ft
02.13. - 04.12. között 1000 Ft + 1000 Ft = 2000 Ft az alap
Lehet, hogy Nellynek van igaza, és valóban elég csak az éves összeget megadni (végülis a 0503-as is egész évre szólt).
Üdv. Andi
szia Andi
Ha havonta valom be, akkor havonta kell számitani az önellenörzési pótlékot ami 5000 Ft alatt lesz havonta.
Ha éves szinten adóm a bevallást, akkor az önellenörzési pótlék max. 5000 Ft , mert a járulékokat befizeték.
Tehát 1* 5000 < mint 12* mondjuk 4000 Ft.
Béci
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 50 vendég