Szerző: M.Éva » szer. dec. 27, 2006 5:29 pm
Ne haragudj,hogy vitatkozom, de több olyan előfizetésünk van, hogy idei teljesítéssel kaptam a számlát, van amit jan.5-ig kell fizetnem, van amit dec-ben kifizettem. De van olyan esetem,hogy egy szolgáltatást 5 évre szólóan számláztunk ki, és az árbevételt elhatároltuk és 5 év alatt lett visszaírva-a pénzügyi teljesítéssel szinkronban éves szinten.Természetesen az ügyfél is elhatárolta a költségét, az áfát pedig a számla teljesítésének megfelelően rendeztük.Mi van azokkal a számlákkal, amiket kiállítunk és nem fizetnek határidőre pl. a bérlők ( van aki 4-5 havi tartozással lép le!?) Szerintem a pénzügyi teljesítésnek az egyszeres könyvvitelben van jelentősége, hiszen követeléseket hurcol sok cég, mert nem írhatja le csak ha a behajtás dokumentáltan sikertelen!!A jelen esetben lehet ,hogy idei áron kínálja a szaklapot a cég, így teljesül,hogy kedvezményesen kapsz 6 db újságot, ha most előfizetsz pl.jan 5-ig.Szerintem, ha ez rendszeres tevékenységük ,akkor a számviteli politikájukban le lehet fektetni,hogy hogyan akarják nyilvántartani, és könyvelni a dolgokat. Üdv: Éva