Adófórum

Adózási és számviteli információk

Ajándékozás

Adatszolgáltatás

Ajándékozás

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. feb. 25, 2008 11:22 am

Ha megfigyelted a 2 # válaszomat arról szól, hogy átutalja egyik bankszámláról a másikra( bár nem konkrétan ez a megfogalmazás- csak az átutalás szó szerepel benne). Erre vonatkozik az értelmező rendelkezés is. Itt nincs szó arról, hogy befizetem a készpénzt a gyermekeim bankszámlájára, ugyanis ekkor természetes, hogy készpénz ajándékozásról van szó és ez illetékköteles ( 11%). Akkor viszont ha el van helyezve a szülők bankszámláján ( elhelyezett betét) és innen átutalják egy másik bankszámlára még nem történik készpénz ajándékozás, ez az értelmező rendelkezés szerinti betét átadás. Most itt lényegtelen, hogy van e értelme a pénzmosási törvénynek.

Üdv.

garbo50

Ajándékozás

HozzászólásSzerző: kaloczy » hétf. feb. 25, 2008 11:23 am

Á, nem rossz ez a tanács. Hiszen nem most engeded el a hitel, hanem majd 10-20 év múlva. Ha a jogszabályok lehetővé teszik. Ha meg nem? Nos, akkor változatlanul hitelező marad a szülő.

Zsuzsa 

kaloczy

Ajándékozás

HozzászólásSzerző: kaloczy » hétf. feb. 25, 2008 11:26 am

Igen, tudom, hogy a bankszámláról bankszámlára történő utalást javasoltad először.

De szerintem az nem fér bele az idézett mondatba. És ezt a véleményemet változatlanul fenntartom.

Zsuzsa 

kaloczy

Ajándékozás

HozzászólásSzerző: kaloczy » hétf. feb. 25, 2008 11:36 am

Természetesen a takarékbetétes megoldás nálam is az első helyezett. Csak nem feltétlenül kell elvetni ezt az ötletet sem. Az én ismeretségi körömben nem jellemző, hogy 2-3 évente lakást/házat cserélnek, adnak, vesznek. Ezért nem ebből indultam ki. 

Egyékbént jut eszembe, a kölcsön jelzáloga simát átvihető az újra is, nem?  

Zsuzsa 

kaloczy

Ajándékozás

HozzászólásSzerző: adotanacs » hétf. feb. 25, 2008 11:40 am

Szia! Mint ahogy ez lenni is szokott. /hitelező és ezt jó értelemben gondolom/ Ani 
adotanacs

Ajándékozás

HozzászólásSzerző: Siposné » hétf. feb. 25, 2008 11:41 am

A többféle variáció ellenére nem tartom rossz ötletnek a  szülő-gyerek közti kölcsönszerződést, ugyanis a követelés az esedékességtől számított 5 év elteltével elévül. A szülőnek  hivatalosan esze ágában sincs a követelést elengedni, de mit csináljon ha az a fránya gyerek nem akar fizetni 
Siposné

ElőzőKövetkező

Vissza: Adatszolgáltatás