Adófórum

Adózási és számviteli információk

Székhely, telephely

Egyéni vállalkozók

Székhely, telephely

HozzászólásSzerző: zsenilia7 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Abban  szeretném a segítségeteket kérni, hogy egy egyéni vállalkozónak akinek van egy székhelye és telephelye, ami más más helyen van egy településen belül. Most a telephelyét bejelnti lakóhelyének, de a székhelyén működik továbbra is az irodai része a tevékenységének. Jelent ez bármi változást?

Köszönöm előre is.

 

ÜDV ZSA 

zsenilia7
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

Székhely, telephely

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » csüt. feb. 21, 2008 4:48 am

Szia! Azonkívül hogy a vállalkozói igazolványát kicseréli, a lakcím kártyáját is, ha más változás nem történik nem kell semmit tenni a vállalkozás szempontjából semmi nem változott. A jelentései, adatszolgáltatásai változatlan formátumban mennek, változatlanul költségelhet. De ha van konkrét dolog amin gondolkodtál , írd le. Üdv: Márti
viragmarta60
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Székhely, telephely

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. feb. 21, 2008 9:45 am

Sziasztok!

Szerintem ha a telephely és a lakóhely nem lesz műszakilag elkülönítve, akkor ott a költségek elszámolásánál figyelni kell majd az arányosításra. Vagyis ha eddig minden közüzemi számlát elszámolt a telephelyen 100%-ban, akkor most meg kell határozni pl. négyzetméter alapján mennyi jut a telephelyre, és csak annyit lehet költségként elszámolni. Nekem úgy rémlik, hogy a lakcímváltozást is le kell jelenteni az apehnak és az önkormányzatnak is, miután váll.igazolványt cserélt.

Üdv. Kata

kovalkata
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am


Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 96 vendég

cron