Adófórum

Adózási és számviteli információk

körny.véd termékdíj

Adatszolgáltatás

körny.véd termékdíj

HozzászólásSzerző: heteske2 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok.

Én elcsesztem az időt. Mit csináljak, ha nem látszik az ABEV-ban a KT08-as bevallás. Amennyiben az Art szerint havi bevallóm a cég, akkor a termékdíjat is havonta kell bevallani. Állítják egyesek, hogy negyedéves.

Köszönöm.

heteske2

körny.véd termékdíj

HozzászólásSzerző: gonzales » szer. feb. 20, 2008 2:41 pm

Szia!

Havi bevallónak a 801-esen kell bevallani, a KT nyomtatványt meg a KVVM honlapján találod meg.

Üdv. Ági

gonzales

körny.véd termékdíj

HozzászólásSzerző: markne » szer. feb. 20, 2008 2:57 pm

Szia, Heteske!

Letöltötted a www.vam.gov.hu-ról a nyomtatványt? Vagy nem kérdezi meg az ABEV, hogy melyik változatot használod?

Ha az utóbbi, akkor valahol találsz rá megoldást itt a fórumon, többféle variációt is ajánlottunk. Keressél utána, biztos, hogy megtalálod. Én mentés után töröltem a keretprogramot, és újra töltöttem, de valaki ajánlott ennél egyszerűbbet is.

Üdv: Rózsa

markne

körny.véd termékdíj

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. feb. 20, 2008 3:08 pm

Sziasztok!

A következőképpen lehet beállítani:

elindítod az Abev nyomtatványkitöltőt, Szervíz menüpont, és itt be kell jelölni a "Következő indításkor üzemmód választás" négyzetet.

A 0801-en úgy tudom nem kell vallani a körny.véd termékdíjat a havi bevallónak sem, a Kt08-at kell küldeni a VPOP-nak.A KT08-at havonta vagy negyedévente kell vallani, szerintem az Art-ban meghatározott gyakoriságnak megfelelően. Üdv:Nelly

tothkornelia69

körny.véd termékdíj

HozzászólásSzerző: markne » csüt. feb. 21, 2008 7:36 am

Megerősítem Nelly válaszát, az APEH-hez nincs termékdíj bevallási kötelezettség 2008-tól
markne

körny.véd termékdíj

HozzászólásSzerző: Erra » csüt. feb. 21, 2008 8:27 am

KT08 VPOP-nak az apeh oldalon van ez a nyomtatvány, vagy a VPOP oldalán található? Nekem is van termékdijam, eddig jan-febr. 11+48+52Ft, szóval nem nagy tételek, és inkább csomagolás miatt. Viszont a cég negyedéves valló, tehát még van időm, de eddig én is úgy tudtam hogy a 01-es nyomtatványon, legalábbis tavalyról úgy emlékszem.
Erra

körny.véd termékdíj

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » csüt. feb. 21, 2008 9:40 am

Sziasztok!

Tavaly valóban a 01-esen kellett vallani az előleget, de ha megnézitek a 0801-et, látni fogjátok hogy nincs is lehetőség rá, hogy azon valljuk, mert a körny.véd term.díj sort kivették a nyimtatványból! Üdv:Nelly

tothkornelia69

körny.véd termékdíj

HozzászólásSzerző: thzs » pén. feb. 22, 2008 7:46 am

Sziasztok!

Igaz hogy kicsit későn értem ide, de leírom mi a teendő.

2008.. jan. 15-ig a VPOP-nak be kell jelenteni - mindenkinek! - hogy milyen kv. tdíj kötelezettsége van. Erre a KT08 nyomtatvány szolgál, amit szintén a VPOP honlapjáról lehet letölteni.

A bevallás nem csomagolja ki jól magát, ezért a letöltés után a C - Program Files - ABEV2006 - os mappában a BEV1 mappából át kell tenni minden elemet a BEV mappába. (egyenként át kell vonszolni).

(Ugyanez a probléma akkor is, ha az elektronikus bevalláshoz szükséges regisztrációs nyomtatványokat akarod az abev-ba elérhetővé tenni.)

Lehet hogy másként is lehet, én így csináltam, és így minden rendben volt.

A KT08-as nyomtatványon ha a bejelentést x-eled be, akkor csak a bejelentés lapjai nyílnak ki. Ha nem jelentetted be jan. 15-ig, akkor pótolni kell, remélhetőleg nem büntetnek meg.

Ha havi bevalló vagy az adóhatóságnál - nem az áfá-ra vonatkozóan, hanem más adónemben -, akkor a hónapot követő 20-ig kell a KT08 nyomtatványt beadnok, úgy, hogy most a bevallás négyzetet x-eled, így a bevallási oldalak nyílnak ki.

Ha negyedéves vagy éves bevalló vagy, akkor negyedévente kell a KT08-as nyomtatványt beadnok.

A bevallásokat a VPOP regionális igazgatóságaira kell megküldeni. Címek a VPOP honlapon.

A bevallás ill. bejelentés kitöltése bonyolult, nem árt több napos előtanulmányokat folytatni abban az esetben, ha többféle kv. tdíj fizetési kötelezettség, vagy hasznosítási kötelezettség stb. van.

Zs. 

thzs

körny.véd termékdíj

HozzászólásSzerző: markne » pén. feb. 22, 2008 10:00 am

Szia, Zs!

Amikor nekem rendben lett az ABEV programom és letöltöttem a KT8-at, az önkicsomagolás rendesen működött., Azóta már új verziót is töltöttem le, (frissítést), akkor is rendben volt, és ha az ABEV-be való belépésnél az Általánost jelölöm ki, akkor megnyitja, és azt a lapot nyitom meg, amelyiket akarom. Az R1-et is letöltöttem és szerepel a nyomtatványok között, de még nem döntöttem, hogy regisztrálunk-e, mert nem leszünk kötelezettek e. bevallásra.

Szerintem meg kellene próbálni Nelly módszerét.

Üdv. 

markne

körny.véd termékdíj

HozzászólásSzerző: heteske2 » pén. feb. 22, 2008 8:15 pm

Kedves Nelly

Köszönöm szépe a választ. Sikerült megbírkóznom vele. További kellemes munkát, habár egyre többen kínlódunk.

Heteske2

heteske2

Vissza: Adatszolgáltatás