A munkáltató jogszerű utasításaival nyíltan szembeszegült, éles vitákat kezdeményezett, amelyek miatt a munkáltató több ízben írásbeli figyelmeztetésben is részesítette. A tanúk bizonyították, hogy csúnya szavakat használt.
Ezekben az esetekben a munkavállaló megszegte az együttműködési kötelezettségét.
Például ezt is felhasználhatod. Én a helyedben ezt is írásba foglalnám és a többi dolgozóval akik ezt tanusítani tudják aláiratatnám. Ezt jól megőrizném.
Ezekt azért írtam ide mert a rendkívüli felmondást meg kell indokolni. Nem baj ilyenkor ha telik a papír!
Tehát kötelezném a vizsga letételére. Ebbe foglald bele , hogy milyen törvény írja elő a szakképzettséget. Egyúttal fogalmazd azt is bele, hogy ha enek nem tesz eleget további foglalkoztatása nem áll módodban. A mostani nyilatkozatát is őrizd meg !!!!!! Mert egy esetleges bírósági ügy kapcsán neked kell bizonyítani a felmondás jogszerűségét.
Ha ezt nem akarja átvenni, akkor két tanú és jegyzőkönyv.
Ha nem müködik együtt akkor okot ad a rendkívüli felmondásra.
Mint már irtam a rendkívüli felmondás indokaként minél több mindent irjál bele. Persze csak olyat amit bizonyítani is tudsz! Az is legyen benne, hogy felhívtad a figyelmét ekkor és ekkor a szakképzettség megszerzésére, majd ekkor és ekkor kötelezted is.... és ezekre Ő mit lépet. stb stb mindent, mert a bíróságon ha csak egy indokodat is megtudod védeni már nyertél. Persze már akkor is nyertél ha kötelezed és annak nem tesz eleget (ennyi is elég lenne)
Olvasd el az MT. 96.§-át !!!!!!
Feltöltök neked ide az erőforrásokhoz egy mintát és egy magyarázatot is. Azt sajnos sehol nem fogják irni, hogy ne sajnáld a papírt és mindent irj le az indokba, de Te tedd azt !!!
A minőségi csere azért nem fog érdekelni mert azt csak rendes felmondással tehed meg. Az annyit jelent, hogy alul képzet emberkét lecserélsz egy képzetebbre.
A másik kérdésed előtt tátott szájjal állok!
Nappali tagozatos és közben 40 órát tudott dolgozni is ? Ha így van akkor viszont biztos, hogy be volt jelentve és fizetve utána a járulékok. ( ezt meg is erősítetted )
Viszont ha így van nem értem, hogy miért nem jár neki táppénz ????? Szerintem nem jogos !
A könyvelőd le tudja kérdezni a folyószámla kívonatát ? Mert ott minden látszik ! Vagy az OEP-nél meg kell nézetni, hogy miért nem biztosított ?
oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34,55138&_schema=PORTAL