Adófórum

Adózási és számviteli információk

foglalozás e.ü bejelentés

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: garbo50 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

tudom volt róla szó, de ma kaptam ezt a segítő tájékoztatást így megosztom veletek:

Az adatszolgáltatást az év február 15. napjáig az OMMF legközelebbi felügyelőségéhez kell teljesíteni a 70/2007. (IV.14.) Korm rendelettel módosított 89/1995. (VII. 14.) Korm. rendelet (a foglalkozás-egészségügyi szolgálatról) 2. § (2)-(3)-(4) bekezdések szerint (A munkáltatóra vonatkozó előírások. Figyelem az egyéni vállalkozó ebben a vonatkozásban nem magánszemély).

Az előírás alapján célszerű, hogy a következő tartalmú bejelentést tegyék az illetékes OMMF Munkavédelmi Felügyelőség címére.

Munkáltató neve.....................................................................................................................

Munkáltató székhelyének és telephelyeinek címe,....................................................................

Munkáltató tevékenységei.....................................................................................................

Munkáltató számára foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást nyújtó szolgáltató neve és címe, ...................................................................................................................................................

Munkáltatónál a foglalkoztatott, foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásban részesülő munkavállalók számát és foglalkozás-egészségügyi osztályba sorolását (a foglalkozás-egészségügyi szolgáltató által készített besorolás szerint), pl. a következő táblázat szerint:

Fogl.-eü. osztály

"D" 
"C" 
"B" 
"A" 

Az adatok a ............................... napi állapotot tükrözik.

Kelt,.......................................        

............................................................                                

cégszerű aláírás 

Ha több telephely stb. miatt több szolgáltatóval van szerződés, akkor indokolt szolgáltatónként megbontani a bejelentést.

A jogszabály nem írja elő, hogy mikorra vonatkozzanak az adatok, de az adatszolgáltatás célja alapján a 2007.12.31-i állapot közlése az indokolt, ettől függetlenül indokolt megadni a vonatkozási dátumot.

Van benne néhány kiegészítés és pontosítás az eddig tárgyaltakhoz, így már talán pontosabb ez az egész. A" határidő tökéletes", munkahiányban szenvedünk ez pont jól jött hogy ne unatkozzunk.

Üdv.

garbo50

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » hétf. feb. 11, 2008 6:15 pm

Szia! Köszönjük, kicsit más az előbb a 17-es lap I-II választhatóság olvasása után még nem térek magamhoz. 

Én elküldtem mindenkit az üzemorvoshz, akinek nem volt moondtam keressen és kapott egy lapo, még a múltkorit, hogy töltsék ott ki(az egyik orvos még alá is írta a foglalkoztatói aláírás helyen) Tényleg nagyon jókor van, de az vígasztal, akinek nem volt az a múlt évre már nem jelentheti be, mert elvileg az üzemorvosok az ANTSZ-nek jelentettékj, az a nyilvántartás meg most kerül át a Münkaügyi FőFk-hez, így nekik már nem tanácsos visszamenőleg beküldeni.

viragmarta60

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » hétf. feb. 11, 2008 6:20 pm

Szia! Nagyon szépen köszönjük, hogy megosztottad velünk az infót. Mária
valterjozsefne

HozzászólásSzerző: adotanacs » hétf. feb. 11, 2008 7:10 pm

Sziasztok! Én a korábban közzétett nyomtatványt adtam oda a vállalkozóknak, ők intézik a továbbiakban hogy a nyomtatvány célba érjen. Szerintetek ez minden munkavállalóra /pl. titkárnő/ vonatkozik? Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » hétf. feb. 11, 2008 7:37 pm

Szia Ani ! Ez mindenkire a titkárnőre is már 1995. óta, még emlékszem akkor amikor ez a kötelezettség megjelent először mit össze nem kerestük, hogy hová is kell kit besorolni, kell-e jelenteni a munkáltatónak, aztán maradt a feledésbe, mert az üzemorvosit megkötöttük a cégeknek és kész volt, majd később már ez sem működött nálam a vállalkozók nem nagyon akarták, de cégeknek folyamatosan volt üzemorvosuk. Ilyen távlatban minden úgy tűnik, mintha régen egyszerűbb lett volna, de lehet akkor sem volt csak mára feledésbe merül.Üdv: Márti
viragmarta60

HozzászólásSzerző: adotanacs » hétf. feb. 11, 2008 7:46 pm

Márti én visszaemlékszem amikor ezt réges-régen bevezették, még cégnél dolgoztam, de az maradt meg bennem, hogy nekünk irodai dolgozóknak nem kellett üzemorvoshoz menni. Nem értem mi szükség van rá olyan munkakörökben amelyekben nincs kockázati tényező. Vagy mégis van, mert ezt a sok baromságot ép ésszel nem lehet elviselni? Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » hétf. feb. 11, 2008 8:07 pm

Ja és képzeld el, összetűzöd a kezed és beakad a lyukasztóba a pulóvered, erre lelököd a lábadra a telefont és kész a baj. Márti
viragmarta60

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. feb. 11, 2008 8:22 pm

Sziasztok!

Az irodai dolgozókat, titkárnőket is mérlegelni kell,( mármint nem súly szerint) hogy milyen veszélynek vannak kitéve. Például, akik számítógéppel dolgoznak az biztos, hogy veszélyes üzem, azért is kellene ha jól emlékszem óránként 10 percet ( de lehet többet)  lazítani mellette, és ha jól emlékszem 6 óránál többet nem is lehetne, úgy kell megszervezni a munkájukat, hogy a 8 órás munkaviszonyból 6 a gép mellett bizonyos szünetekkel a többi távol tőle más munkával. Hát ez csak álom ilyen bevallási időben.( Az egyik kis rokonom könyvelőirodában dolgozik, januárban több mint 250 órája van. )

Egyébként emlékszem évenként kell vizsgálatra menni, az én ügyfélkörömnél a többség betartja ( kivétel meg erősíti a szabályt)

Erről jut eszembe, hogy van az egerésző kezetek? Az enyémben már van egy kitapintható elváltozás, úgy hogy jó lesz ha betartjátok amit orvosotok, gyógyszerészetek( momentán üzemorvosotok) előír.

Üdv. és szépen távolodjatok el a képernyőtől ( mert legközelebb ti is megkapjátok valakitől, hogy kockafejetek van-alakulva a monitorhoz/ nekem már megjegyezték)

garbo50

HozzászólásSzerző: MÓNI » hétf. feb. 11, 2008 8:36 pm

A számítógép előtt, adminisztrációs munkakörben dolgozó alkalmazottnak a munkáltató köteles védőszemüveget is biztosítani! (tip. szám: 3.15.44.00.3)

Kockázati tényezők:   - pszichés tényezők

- ergonómiai tényezők

- tartós üléssel járó tevékenység

Egyébként a foglalkozás egészségügyi szolgáltatás évente fizetendő az foglalkozás eü. orvosnak minden dolgozó után, így igaz hogy az adminisztratív dolgozónak nem kéne csak ritkábban mennie, de esetlegesen jól jöhet egy egészségügyi vizsgálat, akár szűrésképpen. Ígyis-úgyis fizetni kell, akkor legalább megnyugtatásul tudja a dolgozó hogy egészséges.

Üdv.
Móni

MÓNI

HozzászólásSzerző: adotanacs » hétf. feb. 11, 2008 8:36 pm

Az én ügyfeleim közül csak azok jártak üzemorvosnál, akiknek eü könyv kellett. Én meg megöregedtem ugy hogy üzemorvos nem látott. Hiába van üzemorvos ha nem tartják be az előírásokat, nem fogja ellenőrizni hogy óránként 10perc lazítás megvolt-e. 
adotanacs

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás