Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kell-e 0858-as?

Egyéni vállalkozók

Kell-e 0858-as?

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szomb. feb. 09, 2008 6:01 pm

Sziasztok! Én Garbo50 válaszával értek egyet, a 0858-as bevallás kitöltési útmutatója nagyon hasonlatos a 2007.évihez, akkor is ez kérdéses volt kell vagy nem kell. Véleményem szerint , ha a heti 36 órát elérő munkaviszonyos egyéni vállalkozó nem vesz ki egész évben vállalkozói kivétet, akkor egész évben nem kell 0858-as, de amennyiben kivesz egy hónapban is, vagy egy hónapban valaki nullásan bevallja, akkor már azután minden hónapban küldeni kell. Ennek ellenére én nullásan elküldöm a heti 36 órás melletti evének is , mert ha valami oknál fogva mégis lesz kivét, akkor önellenőrzéssel helyre lehet hozni, nem kell késett bevallást küldeni.

János szerintem még mindig marad a NYENYI, a nyugdíjbiztosító intézménye is .

Szerintem picur76  jól értette, nem kell küldeni, ha nincs kivét.

Üdv: Márti

viragmarta60

Kell-e 0858-as?

HozzászólásSzerző: jános123 » szomb. feb. 09, 2008 6:06 pm

Oké, megadtam magam. Én küldöm, mert tudom hogy küldeni kell.

A nyenyit 2007-ről kell utoljára beadni.

Szép szombat estét, és nyugodalmas (53-as mentes) jó éjt minden Fórumozónak!

János

jános123

Kell-e 0858-as?

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szomb. feb. 09, 2008 6:13 pm

János! Az jó, hogy tudod, hogy küldeni kell. Szerintem a tájékoztató úgy írja, majdem besoroltam, de minek Te is olvastad. Ebből ha akarom így értem, ha akaom úgy értem, ennek ellenére én is küldöm a fentiek miatt.

Az már inkább érdekelne, hogy honnan vagy biztos abban, hogy ez lesz az utolsó NYENYI a múlt évet is úgy kezdtük, már nem lesz mégis van. Ezt ha lehet kicsit bővebben?

Üdv: Márti

viragmarta60

Kell-e 0858-as?

HozzászólásSzerző: zspotorke » szomb. feb. 09, 2008 6:19 pm

Sziasztok! Szia János!

NYENYI: Te még hiszel a mesékben? (ez csak vicc akar lenni!) Sajnos már ezt halljuk 1-2 éve. Nem oly rég voltam Futó Gábor előadáson, aki azt mondta - lesz az még 2009-ben is. Hát ne lenne igaza, de én már "nagycsoportos" vagyok. Nem szabadulunk mi meg az adatok felesleges ismételgetésétől. Mi vagyunk csak on-line az APEH-kal, ők ott külön adatbázisból dolgoznak úgy tűnik.

Különösebb győzködés nélkül: én is úgy tudom, hogy csak akkor kell, ha egyszer valamiért be kell nyújtani a bevallást, de onnantól a nullát is küldeni kell - addig viszont nem kell.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

Kell-e 0858-as?

HozzászólásSzerző: jános123 » szomb. feb. 09, 2008 6:42 pm

Meggyőztetek, de csak félig.

Nem venném a szívemre, hogy úgy töltsem a szombat estét, hogy ilyen kedves Hölgyekkel úgy fejezzem be a vitát, hogy csak nekem van igazam. Ajánlok egy köztes megoldást:

Be kell adni a 0858-at, és lesz még nyenyi jövőre is.

Remélem kiegyeztünk.

PIHENJETEK, mert nem lesz elég energiátok jövő héten újra csinálni az 53-as bavallásokat, mivel az apeh hétfőn biztosan feltesz egy újabb verziót, egy-két közlemény kíséretében. és kezdhetjük újra azt is ami már kész van.

Nyugi, ez csak vicc volt, bár tudom hogy ettől rémísztőbb viccet el sem tudunk most képzelni. Bocsi, ha valaki egy pillanatra is komolyan vette.

Kárpótlásként, tényleg egy vicc:

A kém áll a domboldalon:
- Kapitány úr! Jönnek az indiánok!
- Barátok vagy ellenségek?
- Szerintem barátok, mert együtt jönnek!

Tényleg pihenjetek, mert így fogtok járni Ti is:

- Jó napot kívánok! Maga kért reggel hatra ébresztést?
- Igen...
- Na akkor kapja össze magát, mert már kilenc óra van!

Jó éjt!

János

jános123

Kell-e 0858-as?

HozzászólásSzerző: heviz88 » hétf. feb. 11, 2008 6:55 pm

Sziasztok.

Ma felhivtam a debreceni APEH igazgatóságot és ott azt a tájékoztatást adták, hogy mivel a kitöltései utmutatóból nem derült ki, hogy nem kell bevallást küldeni, ezért azt javasolták, hogy 0-an is küldeni kell a heti 36 órát meghaladó ev-nak a 0858-at. Én mindenesetre már elküldtem.

Viszont van egy kérdésem. A rokkantnyugdijas ev-nak nem kell küldeni  0858-ast, mert nem találom, hogy hol jelöljem be a főlapon a státuszát.

Üdv Kati

heviz88

Kell-e 0858-as?

HozzászólásSzerző: adotanacs » hétf. feb. 11, 2008 7:01 pm

Szia Kati! A nyugdíjasnak semmiképpen nem kell 858-as. Üdv. Ani
adotanacs

Kell-e 0858-as?

HozzászólásSzerző: Christell » hétf. feb. 11, 2008 8:58 pm

Sziasztok!

Az én 36 órás m.viszony melletti vállalkozóm most kapott az APEH-tól értesítést az ügyfélkapus értesítési tárhelyére bevallói jogcímkód változásáról a következő szöveggel:

Tájékoztatjuk, hogy az adózás rendjérol szóló, többször módosított 2003. évi XCII. törvény (a

továbbiakban: Art.) 1. számú mellékletének I. fejezete A/2-6. pontjaiban foglaltak szerint, a 2006. évi

kötelezettség adatai alapján 2008. január 1-jétol
éves bevallónak minosül (kivéve az általános forgalmi

adó, a társasági adó (adóeloleg) és az Art. 31. § (2) bekezdés szerinti bevallások tekintetében).

Ezek szerint neki nem kell küldeni 0858-as bevallást havonta 0-ásan? Vagy igen?

Christell

Kell-e 0858-as?

HozzászólásSzerző: adotanacs » hétf. feb. 11, 2008 9:01 pm

Szia! Ez az egyéb adókra vonatkozik. Pl. szakképzési. Ani
adotanacs

Kell-e 0858-as?

HozzászólásSzerző: sziszi » kedd feb. 12, 2008 11:05 pm

Sziasztok Kedves Fórumozók!

Utolsó utáni pillanatban (miért is ne?) az APEH felrakott a honlapjára erről a témáról egy tájékoztatót. Szerintem, ha jól értelmezem ha nincs kifizetés és nem is volt valamelyik előző időszakban, akkor nem kell beadni. Ha valamelyik hónapban volt kifizetés, utána kell 0-ásan beadni azokra a hónapokra amikor nincs kivét.

Jó éjt 

Sziszi

sziszi

ElőzőKövetkező

Vissza: Egyéni vállalkozók