A különadó alapja a társaságiadóban meghatározott adóalap-növelő, adóalap-csökkentő tételek figyelembe vételével történik, vagy erre más szabályok vonatkoznak?
A különadó alapja a társaságiadóban meghatározott adóalap-növelő, adóalap-csökkentő tételek figyelembe vételével történik, vagy erre más szabályok vonatkoznak?
Kedves Feribá !
Nem a különadó esetében a Tása korrekciók nem érvényesek, néhány, jóval kevesebb módosító tétel befolyásolja a különadó alapját és erről a társasági adó törvényben találsz részletezést.
Üdvözlettel
Kicsi
Bocsánat, valóban a Sünci által pontosan meghatározott törvény szabályozza a korrekciós tételeket a különadó megállapítása esetén.
Ugye milyen jó, hogy többen vagyunk és figyelünk?
Üdv.
Kicsi
Sziasztok!
A különadónál például figyelembe vehető a társaságiadóhoz képest jóval magasabb terv szerinti vagy a terven felüli értékcsökkenés is. Gondoltam jó tipp.
Üdv: ducheniko
Kedves Ducheniko!
Kérlek áruld el, hogy hol van ez a 2006. évi LIX. törvényben leírva?
Köszönöm
Kicsi
Szia!
Ez így nincs leírva, de a növelő és csökkentő tételeket a 3. §-ban találod a 2. és 3. bekezdésben.
Kedves Ducheniko!
Segítsz légyszi, többször is átrágtam a növelő és a csökkentő tételeket, de az általad említett écs-t mint lehetőséget nem találtam!
Köszönöm
Kicsi
Szia!
Rosszul értetted. Nem a növelő vagy csökkentő tételek között szerepel, hanem úgy érvényesül, hogy az adózás előtti eredmény már tartalmazza a többlet écs. csökkentő hatását. Ezzel nem lehet játszani a TAO-nál, mert ugyebár az fix kulcsok szerint megy, de itt nincs ilyen megkötés és feltétel nélkül el kell fogadniuk a számviteli écs.-t.
Kedves Ducheniko!
Köszönöm a türelmedet és hogy ilyen kitaróan,türelmesen segítettél, azért akartam 100%-ban meggyőződni róla, mert tényleg "jó tipp"
Köszönöm
Üdvözlettel
Kicsi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég