Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kisvállalkozói kedvezmény tgk-ra ?

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: moni0405 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok segítségeteket kérem. A kisvállalkozói kedvezmény igénybe vehető 2007-re új tgk. beszerzésekor? Akkor is ha a vállalkozó tevékenységeiben szerepel a fuvarozás? Azt hallottam hogy már 2007-re, emiatt nem lehet. Köszi előre is.
moni0405

HozzászólásSzerző: markne » szomb. feb. 09, 2008 6:27 am

Szia!

Én erről nem hallottam és olvastam, hogy a tevékenységi körbe tartozó tevékenységhez vásárolt új jármű nem képezheti kisvállalkozói kedvemény tárgyát, ha a többi felttel adott. Persze fontos, hogy kizárólag közvetlenül a tevékenységet szolgáló üzemi beruházásról legyen szó, és ha a tevékenység enélkül nem végezhető.

Ez az én ismereteim szerint van így, de nem tartom kizártnak, hogy valami elkerülte a figyelmemet. Biztos még majd lesz válaszoló, és ha nem jól tudom, korrigál. Ott volt változás, hogy a kedvezményre jutó adóösszegre vonatkozóan van választási lehetőség, hogy de minimis támogatásként, vagy csoportos támogatásként kezeljük. De ez nemcsak a járműre vonatkozik.

Üdv: Rózsa 

markne

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » szomb. feb. 09, 2008 7:59 am

Szia ! Egyetértve Rózsával én sem tudok arról, hogy lenne kizáró ok a tehergépkocsira, amennyiben minden más feltételnek megfelel, amire fontos felhívni a vállalkozó figyelmét, mielőtt döntés születik, nem értékesítheti a meghatározott időn belül, mert akkor (szankció), ha jól emlékszem 20%-al emelten kell visszafizetni és deminisnek számít. Mária 
valterjozsefne

HozzászólásSzerző: kohnmari » szomb. feb. 09, 2008 9:30 am

Sziasztok!

A bővitett kitöltési útmutató 187. oldalán:

"Figyelem! Az új rendelet hatálya eltér a korábbitól. Ez alapján a szállítási ágazatot korábban kizáró, 2006. december 31-ig hatályos rendelethez képest az új rendelet nem zárja ki a támogatásra jogosultak köréből a szállítási ágazatban működő vállalkozásokat, csak korlátozza a támogatások érvényesítését (100 000 eurós maximum összeg, illetve nem vehető igénybe a kedvezmény a teherszállító járművek megvásárlására, ha a vállalkozás a kereskedelmi fuvarozás terén működik)."

Üdv. Mari

kohnmari

Vissza: Egyéni vállalkozók