Kedves "tg974"!
És, ha még nem riasztottalak el, akkor itt van egy ingyenes egyszeres könyvviteli program Windows alá (bár a felelősségkizáró nyilatkozatuk egy kicsit az én szavaimat támasztja alá).
www.fontis.hu/easy.htm
Nincs semmi közöm hozzájuk, csak kíváncsiságból rákerestem a google-ban, és ez volt a legelső.
Tisztelettel:
fgy_ado
Szia tg974!
Akkor már ha akarod van programod, vásárolhatsz könyvet, jó az exel-ed is, biztos segítünk is ha kérdezel, de amit a többiek előttem írtak az sajnos nagyon igaz.Ezt a szakmát, mint nyilván a Tiedet is, összefüggéseiben is kell látni. Tényleg sokszor órákat értelmezzük a törvényeket, pedig már sok-sok éve gyakoroljuk a szakmát. Nem csak könyvelünk, értenünk kell az adótörvények nyelvén is. Miután pedig többé-kevésbé talán értjük, hidd el mindenkinek amit írt, mert tapasztalatból írta. Nagyon sokba tud kerülni egy hibás tétel miatti hibás adómegállapítás. Lehet hogy többe, mint a könyvelő. Arról nem beszélve, hogy egy jó könyvelő megkeresheti neked egy jó tanáccsal akár a neki kifizetett összeg töbszörösét is. Sőt még kedvezményt is tudsz igénybevenni utánna.
Üdv: P.Zsuzsa
Üdvözlök Mindenkit!
Ehhez a témához szeretnék én is hozzászólni, illetve kérdezni.
Elkezdtem én is párhuzamosan töltögetni az Excel táblát és a pénztárkönyvet. A számítógépre rögzítéskor vettem észre, hogy többször mentem mínuszba, és csak év végén helyeztem el tagi betétet, a másik problémám, hogy most vettem észre, hogy a 2006-os adóévben rosszul adtam össze és kb. 20.000Ft-tal több a költségoldalam, mint amennyit lekönyveltem.
Két kérdésem:
1. Hogyan tudnám levédeni magam, hogy az APEH ne kössön bele a mínuszos pénztárkönyvbe, év végén természetsen már jó az egyenlegem.
2. A hibásan összeadott adatok az éves eredményem nem befolyásolják, mivel abban az évben így is úgy is veszteséges voltam. Kell-e valamit tennem ennek ellenére?
Köszönöm előre is a segítséget!
Pécsi Sándor (info@psinfo.hu)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 22 vendég