Ja, hogy ezt kézzel is kell kitölteni! Azt hittem ki lehet a géppel is tölteni, mert azt tudtam, hogy elektronikusan küldeni még nem lehet, de hogy géppel sem lehet kitölteni az adatokat, azt nem tudtam.
Köszi, Kata
Ja, hogy ezt kézzel is kell kitölteni! Azt hittem ki lehet a géppel is tölteni, mert azt tudtam, hogy elektronikusan küldeni még nem lehet, de hogy géppel sem lehet kitölteni az adatokat, azt nem tudtam.
Köszi, Kata
Szia Enci!
Te is ezeket a bejelentőket adtad le?: 08T1041 adószám nélkül, 08T201T, 08180, Iparűzési bejelentkezés, oep (erről már beszéltünk, hogy nem kötelező de én leadom), Alapinformációk a KSH-nak. Aztán mégegyszer adószámmal 08T1041. Nem hagytam ki valamit?
Üdv. Kata
Szerintem mindent beküldtél. Én még nem adtam le a T201T-t mert megvártam míg a "nevemen lesz a cég". De a KSH alapinformációkról mondhatnál néhány szót, mert ez kimaradt az életemből.
Enci
Szia Enci!
Felmész a KSH honlapra, Adatgyűjtések, Letölthető kérdőívek menüpontba. Ott van egy olyan nyomtatvány, hogy 1032/07 (a 2008-as variácóját még nem láttam fenn, de szerintem simán jó a 07 számú is). Ha letöltöd, Te is látni fogod, hogy ez elvileg kötelező jellegű, az eseményt (alakulást) követő 15 napon belül. Megjegyzem, volt amikor én sem küldtem, de még nem hallottam olyat, hogy ezért a KSH büntetett volna. Azért a békesség kedvéért inkább beküldöm.
Üdv. Kata
Szia Enci!
Az én cégemet ma bejegyezték. Már érdeklődik az ügyvezető, hogy kellenek e a bevallások. Mondtam neki, hogy az előtársasági beszámoló biztosan nem (hisz csak az alapítás költségei voltak, bevétel semmi). Viszont abban még mindig nem vagyok biztos, hogy vajon az előtárs. társasági adó, vagy az előtárs. iparűzési adóbevallás kell-e. Neked sikerült már valamit megtudni?
Üdv. Kata
U.i: megtaláltad a KSH bejelentőt?
Szia Enci!
Lezárom most már a kérdést, mert elég régi. Amit megtudtam, azt még megírom Neked: az adóbevallások kitöltési útmutatójában is úgy van, ha valaki a sztv. szerint nem kötelezett az előtársasági beszámolóra, akkor ezen adóbevallásokat sem kell külön benyújtania. Tehát ez az év lesz folyamatosan az első gazdasági évük.
Üdv. Kata
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég