Adófórum

Adózási és számviteli információk

0858 újabb hiba

Adatszolgáltatás

0858 újabb hiba

HozzászólásSzerző: zsonita » hétf. feb. 04, 2008 6:49 pm

Sziasztok!

Én mindenkivel megbeszéltem, hogy az új vállalkozóijában mi lesz a főtevékenysége a KSH alapján és már azokat írom a bevallásra.Szorgalmazom a mielöbbi cseréket. Jobbat nem tudok.

Üdv.Zsonita

zsonita

0858 újabb hiba

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. feb. 04, 2008 7:24 pm

Sziasztok!

Az apeh mai állaspontja szerint mindkettőt elfogadják Nekem azért elgondolkodtató ez az egész, ti is rámutattatok néhány anomáliára. Az biztos, hogy a TEÁOR számokat a vállalkozó igazolvány cseréjével kell , akár át tudták fordítani- akár nem, hivatalossá tenni. Így az okmányiroda adatszolgáltatásként fogja közölni ( gondolom én) ezeket a változásokat. Van aki január 4-én már kicserélte az igazolványát, van aki 28-án, de lesz aki junius 1-ig. Nos mi van akkor , maradjunk a januárnál, hogy 01.01-01.28-ig a régit jelentem a 858-on , a második sorba írom az újat 01.29-01.31-ig. Így szinkronban van az okmányiroda adatszolgáltatásával. Hibát nem jelez- ezt kipróbáltam.

Szerintetek?

Üdv.

garbo50

0858 újabb hiba

HozzászólásSzerző: adotanacs » hétf. feb. 04, 2008 7:33 pm

Én még a régit hagytam meg. Nem változtatok rajta, mert olyan hülyeségekre fordította át némelyiket a KSH hogy csak néztem. Pl. 4521Általános kömüves munka  4221Folyadék szállítására szolgáló közmü építése lett. Ani
adotanacs

0858 újabb hiba

HozzászólásSzerző: zsonita » hétf. feb. 04, 2008 7:33 pm

Szia Garbó!

Ez is érdekes amit felvetettél és lehet ez is a jó megoldás! Az APEH szerint már az újakat kell a bevallásokra írni de még ők sem fordították át mindenkinek. Sőt van akinél az átfordítás elképesztő eredményt hozott. Mivel a váll.ig cseréjének határideje jun.30.a TEÁOR meg épetbe lépett 01.01-el, kizárt, hogy itt minden /APEH,KSH,Váll.Ig./ szinkronban legyen.

Üdv:Zsonita

zsonita

0858 újabb hiba

HozzászólásSzerző: heviz88 » kedd feb. 05, 2008 3:34 pm

Nekem a 08M-es bevallással kapcsolatosan lenne kérdésem. A bizt. jogv.időtartamába mindig az aktuális hónap tól-ig-et irjuk.Az alkalmazás minősége kötőjel utáni 6 nmezőbe a tényleges biztositás kezdetét, amióta a dolgozó nálunk dolgozik azt irom be?

Köszi a válaszotokat. Üdv. Kati 

heviz88

0858 újabb hiba

HozzászólásSzerző: melcsi62 » kedd feb. 05, 2008 6:38 pm

Szia Kati!

A 14-es lap kivételével a jogcímkód utáni 6 nmezőbe valóban a azon kódnak megfelelő bizt.jogvisz.kezdetét kell írni, amióta az illető azzal a jogcímmel nálatok "dolgozik".  A bizt.jogv. időtartámába viszont nem feltétlenül minden hónapban az aktuális hónap 01-tól hónap utolsó napig, mert lehet, hogy adott hónapban kezdődött például a jogviszonya mondjuk február 15-én, vagy éppen megszűnt neki 02.20-án. Vagy a biztosítása megy még vagy 2 hónapig, mert az utolsó munkában töltött napon megkapja a pénzét, amiután a járulékokat az adott hónapban vallani kell, de a felmondási idő miatt például maga a munkaviszony csak két hónap múlva ér véget, tehát addig biztosított, függetlenül attól, hogy abban a két hónapban már nem lesz róla M-es, mert nem részesül már akkor kifizetésben. én így értelmezem. Üdv. 

melcsi62

0858 újabb hiba

HozzászólásSzerző: heviz88 » kedd feb. 05, 2008 7:25 pm

köszi Melcsi, természetesen én is ugy gondoltam, hogy ahogy a biztositási jogviszonya abban a hónapban fennállt. A kezdetét és a végét ugyis jelezni kell a 06-os lapon. Lehet hogy nem fejeztem ki magam eléggé világosan, de annyire tele van a fejem már mindennel, teljes a káosz. Ami máskor pofon egyszerü, az mostanában gondot okoz. Mégegyszer köszi. Üdv.
heviz88

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás