Adófórum

Adózási és számviteli információk

őstermelő regisztrációs száma

SzJA

HozzászólásSzerző: berci04 » hétf. feb. 04, 2008 6:39 am

Sziasztok! Most tudtam újra gép közelébe kerülni,örülök, hogy sokaknak segíthettem. Szerintem a regisztáricót nyugodtan lehet kérni, én a tipusához a "Támogatást nem igénylő, pénzügyi kapcsolat nélkül" jelöltem be. Két hétnek elegendőnek kell lenni a regisztrációhoz, ha 15-ig nem jön meg, akkor telefonon kérek segítséget. 100.000 Ft annyit megér. Szerintem - bár ez csak a véleményem - kiskorúnak is lehet kérni számot. Az őstermelői ig, ill. váll.ig nem szükséges hozzá, erre nem kérdez rá. A deminimis támogatásra vonatkozóan a kitöltési utmutató azt írja, hogy adókedvezmény esetén a bevallás beadásának időpontját kell irni.

Az apeh tájékoztató egyértelműen irja, hogy ez már a 2007. évi bellásokra is alkalmazandó.

Üdv mindenkinek, és jó munkát! 

berci04

HozzászólásSzerző: Rónyai » hétf. feb. 04, 2008 8:20 am

Az őstermelők által igénybevett adókedvezményt, mint deminimis támogatás csak 2008-as adóbevallásba kell szerepeltetni, mivel az IGÉNYBEVÉTEL  2008-ban történik meg. Erre most erősitett rá az Apeh / több megyei hivatalt vettem igénybe , és mind ezt mondta / Azt mondták, hogy azért nincs most a 0753-on lehetőség ennek a bevallására.
Rónyai

HozzászólásSzerző: kohnmari » hétf. feb. 04, 2008 8:44 am

Margó! Köszi, hogy megosztottad velünk ezt az infót. Üdv.
kohnmari

HozzászólásSzerző: zsonita » hétf. feb. 04, 2008 6:38 pm

Sziasztok!

Köszi az infókat!

Zsonita

zsonita

HozzászólásSzerző: vekonyeniko@chello.hu » hétf. feb. 04, 2008 8:31 pm

Regisztrációs szám igényléséhez nem kell válakozói igazolvány, vagy őstermelői.

Most adtam be két regisztrációs szám iránti igényt, családi gazdaság tagjai számára. Ki kell tölteni a G001-es regisztrációs lapot. Nyilván az igénylőre vonatkozó részeket. Legalapabb esetben csak a személyi adatok, illetve egy adóazonosító szám kell. Nem kell se adószám, se válalkozói igazolvány, se őstermelői.

Kellett másolat - személyi igazolvány, lakcímkártya

- adókártya (adóazonosítószám igazolására, adószám nem szükséges, ha családi gazdaság tagja az illető, elég ha a csal.gazd. vezetőjének van adószáma)

- bankszámla szerződés, vagy banki kivonat (nem kell feltétlenül mindenkinek külön, névre szóló legyen, lehet az összes csal.gazd. tagnak egy bankszámlaszáma, ami bármilyen magánszámla lehet)

Mindezeket postán kell beküldeni a lakhely szerint illetékes MVH-nak.

vekonyeniko@chello.hu

HozzászólásSzerző: zsonita » hétf. feb. 04, 2008 9:02 pm

Szia Enikő!

Köszönöm szépen sokat segitettél!

Üdv:Zsonita

zsonita

HozzászólásSzerző: lenanita » szer. feb. 20, 2008 12:08 pm

Én már megkértem anyukámnak a regisztrációs számot. Pár nap leforgása alatt megjött, de csak a 100000 ft-os őstermelői adókedvezményhez kellett. Állat nincsen a nevén, nem támogatás igénylő, de mivel közös őstermelőiük van, így nem árt, ha van. Sima nem áfás őstermelőnek szerintem május 20.-ig kell adóbevallást benyújtania, akinek van adószáma( közös őstermelésre gondolok) akkor annak a családtagnak fel kell tüntetni az adószámát is.
lenanita

HozzászólásSzerző: Saildiko » csüt. feb. 21, 2008 10:15 am

Én úgy tudom a családi gazdaság kiskorú tagjának is kell reg.szám,a G001 a törv.képviselő írja alá .Már a 0753-as bevalláson szerepeltetni kell.
Saildiko

HozzászólásSzerző: Constantinus » szer. feb. 27, 2008 6:56 pm

Sziasztok!

A bevallás a családi gazdaság minden tagjának a regisztrációs számát megköveteli függetlenül attól, hogy kiskorú, vagy sem.

Nincs is akadálya annak, hogy a kiskórú reg.számot kérjen, helyette eljárhat a törvényes képviselő, ahogy Ildikó is írta. A regisztrációs szám megszerzásáre 2 hét valószínűleg elegendő.

Bercinek köszönet a figyelemfelhívásért!

üdv:Constantinus

Constantinus

HozzászólásSzerző: Törpe » csüt. feb. 28, 2008 1:14 pm

Na, ez szép. Ez a reg. szám csak a 100 e Ft adókedvezmény igénybevételénél kell? Tételes ktgelszámolás esetén ugye van a 40%-os ktg, amit el lehet számolni. Mi eddig minden évben igénybe vettük ezt a 100 eFt-os kedvezményt, de soha nem állítottam be ún. deminis támogatásként...

Amúgy január első heteiben adtam be a családban 3 főnek adószám igénylő lapot. Akinek postán ment el a nyomtatvány, ő már kapott adószámot. Aki regisztrálva volt és interneten küldtük el, még nem kapott. Érdeklődtem, azt mondták még több százan várnak adószámra. Kérdem én, hogyan vegyünk nyugtatömböt, számlatömböt?

Törpe

ElőzőKövetkező

Vissza: SzJA