Sziasztok !
Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a következő fog történni.
2008.02.11-én a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete, megbeszélést fog tartani a PM munkatársaival. Az Alkotmánybíróságnak addig nem nyújtják be, a beadványukat, ami egyébként elkészült. A megbeszélés eredményétől függ, hogy fordulnak-e az Alkotmánybírósághoz.
A PM egyáltalán nem küld állásfoglalást, az Apeh álláfoglalása pedig nem sokat ér, még akkor sem ha megpróbál esetleg valami konkrétat válaszolni.
A fordított számlákkal kapcsolatosan, én úgy cselekszem, hogy ha nem egyértelműen fordított akkor megpróbálom áfa-san kiállíttatni az ügyfelemimmel, így az ügyfeleimet nem érheti szankció (pl.: áfa megállapítás) Az igaz hogy a befogadónál megállapíthatják a jogtalan levonást, de ha befogadja a számlát, és aláírja a nyilatkozatot, akkor ez már az ő felelőssége. Tudom jól, hogy nem ez a tökéletes megoldás, de valamit tenni kell. Az élet nem áll meg. Egyébként a fordított adózásról szóló törvény rész azért hibás, mert az EU erre vonatkozó irányelvét rosszul FORDÍTOTTÁK le. Hát szóljatok hozzá, ha tudtok. Rosszul fordítanak és így rossz a fordított.
HA HA HA
Hello: János