Kedves Mzs60!
Egy-egy embernek még 3-4 bejelentett biztosítotti jogviszonya is van, az már más kérdés, hogy az ilyen többes biztosítottaktól milyen járulékot kell vonni. Pl. ha valahol már van heti 36 órás munkaviszonya, akkor a többi biztosítotti jogviszonyában kapott munkabérből, vállalkozói kivétből, megbízási díjból nem kell(ett) pü.eü.bizt.járulékot vonni.
Egy munkavállaló a munkahelyén köteles bejelenteni a többi jogviszonyát, mindegyik jogviszonyában be kell igazolnia, hogy pld. melyik az a foglalkoztató, aki a tételes ehó-t fizeti, stb. Foglalkoztatói igazolással., s az egyes foglalkoztatók ezen igazolás alapján minősítik mit kell utánna fizetni, s mit kell tőle vonni.
>> Kedves Mzs60! Egy-egy embernek még 3-4 bejelentett biztosítotti jogviszonya is van... <<
Akkor viszont föladtam... Nem értem én ezt. Majd írok a Jogtanácsadósoknak, hátha válaszolnak, miért is írják azt, amit írnak... Vagy az is lehet, hogy mégse. Mindeggy végülis...
Szia!
Azért nem panaszkodhatsz bőségesen kaptál reagálást a kérdéseidre, mégha számodra nem is megnyugtató, amit a kedves fórumtársaim, segítőkészen kifejtettek.
Én személy szerint osztom a Zsuzsa véleményét, ami a jogászokat illeti, bár nem akarom megbántani őket. Mielőtt végképp feladnád még egy linket ajánlok a figyelmedbe, igaz 2007-es, de szerintem nem változott a lényeg, csak néhol a százalék és a minimálbér - 30%-a ( 20700-2008-ban).Mindenesetre szeretném, és gondolom a többiek is ezen a véleményen vannak, ha már ennyit törték magukat, ha megosztanád velünk a jogtanácsadó fórumán kapott választ. Kiváncsi/kiváncsiak vagyunk az álláspontjukra. Lehet mi tévedtünk-így megtudunk téged- és meg tudjuk a jogászokat követni.
http://www.apeh.hu/regiok/eszakalfold/aktualis/magbizas.html?query=minim%C3%A1lb%C3%A9r
Üdv.
Végül megkérdeztem a Jogtanácsadót. Ezt írják:
Kedves Klári!
Megtennéd, hogy nekem is elküldöd azt a bizonyos formanyomtatványt a segítőcsaládtaggal kötendő megállapodásról??
Címem : szbildiko@gmail.com
Szia Klári!
Úgy látom nagyon kelendő a segítő családtag formanyomtatványod. Sokadikként még én is kérhetek tőled? Nagyon megköszönöm: margreta
magyarne@enternet.hu
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a kapott információt, így már valóban elmondhatjuk- kerek az egész. Mi sem vagyunk tévedhetetlenek, sőt van sokszor hogy a jószándék ellenére, rosszul válaszolunk a feltett kérdésre, ezért jó ez a fórum, ahol érvényesül a több szem többet lát elv, helyreigazítjuk az "eltévelyedetteket". Még így sem száz és megnyugtató a válasz sokszor, hisz egy kérdés feltevésben sem lehet teljeskörű az információ, így a válasz is csak vagylagos.
Mégegyszer köszönöm, hogy tájékoztattál .További jó munkát.
Kedves Klári!
Megtennéd, hogy nekem is elküldöd a segítő családtagos formanyomtatványodat? Nagyon köszönöm! gelencser-k@freemail.hu az e-mail címem.
Köszönöm!
Klári
Sziasztok!
Akinek nincs még meg a nyomtatvány, a közös feltett anyagban megtalálja.
Klári
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 27 vendég