Adófórum

Adózási és számviteli információk

Pénztárkönyv könyvelés

Egyéni vállalkozók

Pénztárkönyv könyvelés

HozzászólásSzerző: Trezsi » csüt. dec. 07, 2006 9:45 pm

Tökéletesen egyetértek az elöttem szólóval. Én magam is könyvelő vagyok, de így is sok esetben körbe - körbe kell járni egy rázóssabb témát, mire az ember felelősséggel le meri írni a dolgokat. Meghát annyi a változás állandóan, hogy szinte lehetetlen egy emberként azt állandóan naprakészen tudni. Ez az egyik oka, hogy ezt a fórumot nagyon hasznosnak tartom. Mindig bosszankodom, ha valaki - laikus adózó - felteszi a kérdést, hogy most akkor mondjam meg, hogy mennyi lesz a fizetendő ilyen, olyan adója. Hát erre nem egyszerű válaszolni mivel olyan sok dolog befolyásol egy-egy számot. Ezért tehát nem elegendő, hogy valaki egy egyszerű pénztárkönyvbe csak úgy irogasson. Azért még ott is sok dolog van amit a sorokról tudni illik. Üdvözlettel: Trezsi
Trezsi

Pénztárkönyv könyvelés

HozzászólásSzerző: fgy_ado » csüt. dec. 07, 2006 9:46 pm

Kedves "tg974"!

És, ha még nem riasztottalak el, akkor itt van egy ingyenes egyszeres könyvviteli program Windows alá (bár a felelősségkizáró nyilatkozatuk egy kicsit az én szavaimat támasztja alá).

www.fontis.hu/easy.htm

Nincs semmi közöm hozzájuk, csak kíváncsiságból rákerestem a google-ban, és ez volt a legelső.

Tisztelettel:

fgy_ado

fgy_ado

Pénztárkönyv könyvelés

HozzászólásSzerző: zspotorke » csüt. dec. 07, 2006 10:28 pm

Szia tg974!

Akkor már ha akarod van programod, vásárolhatsz könyvet, jó az exel-ed is, biztos segítünk is ha kérdezel, de amit a többiek előttem írtak az sajnos nagyon igaz.Ezt a szakmát, mint nyilván a Tiedet is, összefüggéseiben is kell látni. Tényleg sokszor órákat  értelmezzük a törvényeket, pedig már sok-sok éve gyakoroljuk a szakmát. Nem csak könyvelünk, értenünk kell az adótörvények nyelvén is. Miután pedig többé-kevésbé talán értjük, hidd el mindenkinek amit írt, mert tapasztalatból írta. Nagyon sokba tud kerülni egy hibás tétel miatti hibás adómegállapítás. Lehet hogy többe, mint a  könyvelő. Arról nem beszélve, hogy egy jó könyvelő megkeresheti neked egy jó tanáccsal akár a neki kifizetett összeg töbszörösét is. Sőt még kedvezményt is tudsz igénybevenni  utánna.

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

Pénztárkönyv könyvelés

HozzászólásSzerző: info@psinfo.hu » csüt. feb. 07, 2008 4:41 pm

Üdvözlök Mindenkit!

Ehhez a témához szeretnék én is hozzászólni, illetve kérdezni.

Elkezdtem én is párhuzamosan töltögetni az Excel táblát és a pénztárkönyvet. A számítógépre rögzítéskor vettem észre, hogy többször mentem mínuszba, és csak év végén helyeztem el tagi betétet, a másik problémám, hogy most vettem észre, hogy a 2006-os adóévben rosszul adtam össze és kb. 20.000Ft-tal több a költségoldalam, mint amennyit lekönyveltem.

Két kérdésem:

1. Hogyan tudnám levédeni magam, hogy az APEH ne kössön bele a mínuszos pénztárkönyvbe, év végén természetsen már jó az egyenlegem.

2. A hibásan összeadott adatok az éves eredményem nem befolyásolják, mivel abban az évben így is úgy is veszteséges voltam. Kell-e valamit tennem ennek ellenére?

Köszönöm előre is a segítséget!

Pécsi Sándor (info@psinfo.hu)

info@psinfo.hu

Pénztárkönyv könyvelés

HozzászólásSzerző: interglobekft » hétf. júl. 01, 2013 5:23 pm

Sziasztok! Segítsetek!!! Hogyan könyvelem a fordított áfát pénztárkönyvben. Én vagyok a vevő. Építési számlát kaptam fordított áfás. Hogyan könyvelem a könyvben, hogy mindkét oldalon megjelenjen (fizetendő-visszaigényelhető). sürgős, mert ráadásul negyedéves az áfabevallás gyakorisága és el kell készítenem a 65-öst.
Nagyon köszönöm-
Gizus
interglobekft

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók