Segítséget kérek a K53 kitöltéséhez. A munkáltató a dolgozója gyerekeinek is adott 60e Ft. értékben üdülési csekket.
1. A gyerekeknek nibcs AAjele, mit írjak oda?
2. ez az összeg adómentes, ekkor az engedmény mértéke 100?
Köszönöm!
Segítséget kérek a K53 kitöltéséhez. A munkáltató a dolgozója gyerekeinek is adott 60e Ft. értékben üdülési csekket.
1. A gyerekeknek nibcs AAjele, mit írjak oda?
2. ez az összeg adómentes, ekkor az engedmény mértéke 100?
Köszönöm!
Szia!
1. Akkor azt hiszem nagy bajban vagy, mert nem fogja elengedni. A múlt héten én is ezt gondoltam, de nálunk szerencsére kiderült, hogy van adóazonosítójuk a gyerekeknek. Mielőtt még kiderült, egy másik fórumon én is megkérdeztem ezt, és ott azt mondták, hogy náluk addig ki sem adták az üdülési csekket, míg nem hozták a gyerek adóazonosítóját.
Ha másként nem megy. hétfőn SOS zavard el a szülőket az APEH-ba. És hát valószínű késve tudod beadni a bevallást.
2. Igen. De azt hiszem, én oda a forintösszeget írtam. (Nem figyeltem arra, hogy "mértéke"). De bármi is volt, amit írtam, az ellenőrző program elfogadta, és nem hozta hibalistára.
Zsuzsa
Biztos,hogy nincsen adóazonosító jele a gyereknek?
Az én gyerekeimre már 18 éve a családi pótlékot csak az adóazonosító jel ismeretében adták meg!
A születésük után azonnal kérni kellett!Majd 18 éves korukig nem volt rá szükség.
Üdv:Éva
Éva! Nem a TAJ-számmal kevered? Mert adóazonosítót családi pótlékhoz soha nem kértek. Oda a TAJ-szám kell. Adóazonosítót egy időszakban a családi kedvezmény megosztásához kértek. De azt hiszem, csak egy-két évig. Utána megint nem kellett.
Zsuzsa
Szia! Akkor valószínűleg túlbuzogták a dolgot. De mondjuk nem baj. Az adóazonosító enni nem kér, és néha kiderül, hogy jó, ha van :-)))
Most egyébként, mint ahogy fentebb is írta valaki, a babakötvényhez kérik.
Zsuzsa
Szia!
Az üdülési csekk K53-as kitöltésénél valóban a gyerek adóazonosítója szükséges. Mi is így jártunk. A megoldás: Ki kell tölteni az adókártya igényléshez 08T34 - es nyomtatványt. A szülő a gyermek lakcímkártyájával bemegy az APEH-hez és megkéri az adóazonosító számot. Amennyiben a szülő nem tud valamilyen oknál fogva intézkedni, meghatalmazással más is megteheti. A lényeg, hogy a kérelem benyujtásakor azonnal felviszik az adatokat a rendszerbe és az adóazonosító számot már meg is tudják mondani. Holnap még 28.-a lesz. 31.-ig be tudod nyujtani a kontrol adazszolgáltatásod hiánytalanul.
Sok sikert,további jó munkát:Margó
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 1 vendég