Adófórum

Adózási és számviteli információk

0801-ből hová került át?

Adatszolgáltatás

0801-ből hová került át?

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Most olvastam a 0801 kitöltési útmutatójában, hogy a környezetvédelmi termékdíj bevallást 2008-től nem az apehnak kell küldeni. Tudtok erről valamit? Kinek, hogyan, és honnan lehet letölteni a bevallásokat? Nekem most lett ebben az adónemben havi bevallóm, és nem szeretnék minden információt az utolsó pillanatban megtudni.

Előre is köszönöm! Kata

kovalkata

0801-ből hová került át?

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » pén. jan. 25, 2008 12:20 pm

Szia Kata!

www.vam.gov.hu, KT08 nyomtatvány, a napokban kérdeztem meg itt a fórumon. Még én sem tudtam megnézni.Üdv:Nelly

itt van a nyomtatvány:

http://www.vam.gov.hu/viewBase.do?elementId=6207

Megnéztem a honlapot, és a következőképpen gondolom:

1., VPID számot kell kérni , ez egy azonosító,az adatlap itt található:

http://vam.gov.hu/loadBinaryContent.do?binaryId=9897

2., elektronikus ügyintézéshez regisztráció, akinek a nevében a bevallást küldi a szervezet,vagy váll. R01 lap,postán kell benyújtani

3., bejelentési kötelezettség, az első fizetési kötelezettségtől számított 15 napon belül KT08-BJ lapok, a Regionális Ellenőrző Központhoz küldjük(címek felsorolva honlapon)

4.,bevallás KT08-B lapok, havi bevalló febr.20, negyedéves bevalló ápr.20, éves nincs

Én letöltöttem és telepítettem a KT08 és R01 lapokat az Abev-be.Két gépen is elvégeztem, az egyiken nem indul el. Az Abev megnyitáskor azt kellene,hogy kiírja:

-az Abev kitöltőt

-az általános kitöltőt akarom használni, és az általánosat kell választani, akkor nyitható meg a nyomtatvány.

Nálam az egyik gépen ezt nem írja ki, így a nyomtatványhoz nem jutok hozzá, a másikon viszont igen, és ott működik a dolog.

tothkornelia69

0801-ből hová került át?

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. jan. 27, 2008 4:05 pm

Szia!

Én is kétszer töltöttem le, mire végül másodszor elindult, tehát látok mindent az abev programban. Na most ez a cég tavaly már küldte a bevallásokat az apehnak, csak most ugye a vpop felé kell küldeni. Addig én is eljutottam, hogy először a VPID kell megigényelni.

Azt nem tudom, hogy ezzel párhuzamosan már küldhetjük e a regisztárcióra az R01-et, de azt sejtem, hogy nem, mivel azon már szerepeltetni kell a VPID-t. Úgy hiszem az én esetemben az általad írt 3-as lépés kimarad. Te hogyan látod?

Üdv. Kata 

kovalkata

0801-ből hová került át?

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » vas. jan. 27, 2008 5:19 pm

Szia Kata!

Az én álláspontom is az, hogy csak a VPID birtokában tudjuk a az R01-et és a KT08 bejelentőt is kitölteni. Nekem még ráadásul  GLN számot is igényelni kell. Szerintem e nélkül nem fogadják el a bejelentőt és reg.lapot, mert a VPOP főként ezeken a számokon tartja majd nyilván az adóalanyt.Kipróbáltam, kitöltöttem az adatokat, és kéri a VPID számot, beírtam egy azonosítót, és kiírta, hogy hibás. Tehát szerintem csak ennek birtokában tudunk továbbhaladni.Üdv:Nelly 

Azt írja, hogy a bejelentési köt is csak a VPID birtokában tehető meg.

A GLN-nel nem vagyok teljesen tisztában, az is kötelező mindenkinek?

tothkornelia69

0801-ből hová került át?

HozzászólásSzerző: Napraforgó » vas. jan. 27, 2008 5:32 pm

Szia Kata! Nem hiszem hogy nem voltál köztünk amikor erről volt szó! Úgy tudom január 15-ig  kellett volna az R01-et. Előtte meg a VPID-t a vámhatóságtól, a GLN-t pedig a GS1 Mo-tól (így fejből ha jól tudom). De mindegy, kezdd el holnap. Üdv:Napraforgó

Ui.Bár szerintem akinek volt körny.védelmi termékdíja, annak biztos hogy van GLN száma, hiszen ez kellett a minisztériumi bevallásokhoz is. VPID kell az importhoz, meg minden VPOP-s akcióhoz.

Napraforgó

0801-ből hová került át?

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. jan. 27, 2008 6:20 pm

Sziasztok!

Bogi, az az igazság, hogy ezt a céget január 01-től vettem át, előtte meg nem volt környezetvédelmisem, úgyhogy nem is foglalkoztam ilyenekkel.

Most úgy néz ki akkor Nellyvel már ketten vagyunk, és kezdhetjük keményen az intézését. Szerintetek a VPID számot mennyi idő alatt adják ki? Én úgy olvasom, hogy cégkivonat és aláírási címpéldány másolatot kell hozzá mellékelni. Ha már Ti intéztétek, akkor segítsetek nekünk egy kicsit, vagy hogy melyik topicon tudunk utána nézni.

Nelly, a GLN-el sajnos én sem vagyok tisztában, hogy az mindenkinek kötelező-e, de ennek a cégnek szerencsére az legalább van. Szerintetek most ebből nekünk büntetés lesz, hogy nem intéztük el január 15-ig?

Üdv. Kata   

kovalkata

0801-ből hová került át?

HozzászólásSzerző: Napraforgó » vas. jan. 27, 2008 6:37 pm

Szia Kata! (Bogi a lányom...)

Biztos hogy nincs VPID-je? Én nagyon régen intéztem, nálunk szinte minden őstermelőnek is van, mivel a gázolaj jövedéki visszaigényléshez is kell. Akkor kb 1 hét alatt megfordult. A vámhivatal honlapján fönn van az adatlap. Üdv.

Továbbá az R01-hez is kell cégkivonat, aláírási, az ügyvezető adókártyájának a fénymásolata (adóazonosítóról!) és az ügyfélkapus bejelentkezésről egy másolat.

Nellinek! A GLN is kell.

Napraforgó

0801-ből hová került át?

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » vas. jan. 27, 2008 6:42 pm

Ti hol olvastátok a jan.15-i dátumot. Én sem a VPOP honlapon nem találom, és a héten kaptunk a VPOP-tól egy négyoldalas kis zöld tájékoztatót, hogy 2008-tól feléjük kell teljesítemi a bevallást, és regisztrálni kell, de határidő azon sincs.Üdv:Nelly

tothkornelia69

0801-ből hová került át?

HozzászólásSzerző: Napraforgó » vas. jan. 27, 2008 6:50 pm

Szia! Már nem tudom... (itthon nincs ilyenirányú anyagom), csak úgy a "fejemben" volt. De lehet hogy tévedek. Üdv.
Napraforgó

0801-ből hová került át?

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. jan. 27, 2008 6:57 pm

Szia Napraforgó!

Bocsánat, akkor biztos a lánykád e-mail címéről írtál, és onnan vettem, hogy Bogi a beceneved. De remélem nem baj. Írod a regisztárciósnál, hogy kell a tulaj adószáma is. De ha ezt a bevallást is én küldeném meghatalmazottként, akkor nem lehet az én nevemre? És akkor ahhoz mi kell?

Üdv. Kata

kovalkata

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás