Szia!
Az A Bejelntető adatai tel leszel, használati jogcímkód 9-es könyvelő. a fejelntés jogcíme 2. pont és oda kell a regisztráció időpontját beírni. A C be kell a megbízó adatait adni, 9-es pontba kell a meghaltalmazást beixelni és a keltezés időpontját beírni. Ehhez kitöltessz egy 08VAMO nevű állandó meghatalmazást és a 08T180-al együtt beadni. Cak a keltezést kell már ráírnod.
A08VAMO-t pedig A részénél az egyéni vállalkozó adatait kell beírni, B rész üres, meghatalmott leszel te és a státusza ugyancsak könyvelő, könyvelői igazolvánnyal. 08VAMO-02 lap pedig megegyezés szerint x.
Ezeket mind a kettőtöknek alá kell írnia.
Ha így adod le személyesen kb 3-4 nap alatt feldolgozzák és már tudsz is bevallást küldeni.
Remélem tudtam segíteni!
Szia!
De ugye az is lehet, hogy nem a 9-est, hanem a 10-est ixelem az E blokkban, (ekkor szintén ikszelem alatta az a) pontot), és nem töltök ki 08VAMO-t?
(Ekkor nem lesz állandó meghatalmazásom, hanem minden egyes ügynél külön-külön meghatalmazás kell, igaz?)
Zsuzsa
A "külön ügynél" azon azt értettem, hogy ha személyesen kell intézni valamit az APEH-ban.
A bevallások beküldésére, folyószámla lekérésre eddig is jó volt a 07T180, állandó meghatalmazás nélkül. Viszont ha kellett egy adóigazolás (amit eddig nem lehetett elektronikusan kérni), akkor mindíg vinnem kellett meghatalmazást az ügyvezetőtől. Vagy ha valami változás miatt 07202T-t adtam be, azt sem lehetett meghatalmazás nélkül.
Ezekre gondoltam, a személyes ügyintézésre.
Bocs, ha megkavart. Nem állt szándékomban.
Zsuzsa
Sziasztok!Nem, nem írtam el, én már jártam úgy, hogy megprógáltam leadni, csak a 08T180-at, de azt mondták, hogy csak 08VAMO-val együtt érvényes, így módosítatták velem. Először minden ügyféllel kitöltetek(aláíratok) egy 08VAMO-t, majd ezt az állandó meghatalmazást adom le a 08T180 mellé. Mivel egyes ügyeket csak állandó meghatalmazással lehetett intézni( ellenőrzéseknél, adóigazolások stb), így szerintem praktikusabb ez a módszer.
A 08T180 csak az elektronikus beküldésre és folyószámla kivonat lekérdezésére szolgál, de ha valamit pl személyesen vagy írásban kell javítani, már külön meghatalmazás kell.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 39 vendég