Szia!
Nos átbogarásztam a kitöltési útmutatót, mivel én jelenleg kereskedő megszűnésével foglalkoztam,így elábéja is van, veszteséges, és arányosítást választottam, ez volt a levezetett minta is, tehát ez törölve.
A kitöltési utmutató szerint, első lépésben azt kell megállapítani, hogy a hasonlítási alapom :49 c (1c+2c)-9c nagyobb e, vagy kisebb a 49 d ( bevétel *2%)-nál
Nálad a 49 c 397 147.- a 49 d 50 000.- , ezt a két összeget kell beírnod, a 49 b és 49 e 365. ez alapján kell beírni a főlapra a 2-es kódot
a 6-os lapon 3-as kód, a 15 sornál a kockába x-et kell tenni.
A lényegen azonban nem változtat, hogy a fizetendő adód az 60 720.- Ft.
Az általad írtakat azért nem írhatod, mert itt nem arányosítasz, így a 47-48 sor nem lehet 50-50%.
Üdv.
Szia Garbo!
Így esetleg jó?
47 0 215228 33400 181
48 133746 181919 16600 184
49 133746 397147 50000 365
Neked a sávos adóhoz esetleg véleményed?
Timi
Szia!
Én nem írnék a 47-48 sorba, mert végül is a továbbiakban nincs szerepe, a program hibát nem jelez(megnéztem) ha csak Így töltöd
49/ 0 397147 50000 365
Ha neked sem jelez hibát a fentiek szerint akkor írd azt, de szerintem ez akkor lenne igaz ha közbenső mérleget készítettél volna.
A sávos adót kiszámítottam, amikor a 60720-at írtam(bár látom egy számot elírtam)
133746 - után 16% 21 399
133746-21399= 112347 után 35% 39 321
60 720
25%-os nincs mert nem írtál módosító tételről ( 25-26-28 sorok)
Üdv.
Köszönöm Garbo!
Nem jelez hibát!
Akkor a borító lapon jelöljem a sávos adót?
Timi
Szia!
Ne jelöld, ugyanis ( elnézést a kapkodásért) nem néztem meg mire gondolsz a sávos kapcsán, mármint hogy a borítón is jelölni kell- és ez nem az a sáv amire én gondoltam, ez arra vonat kozik, hogy a 16 %-os adó helyett lehet 10%-ot alkalmazni, de ennek a feltétele
(A 10%-os adókulcsot az az adózó alkalmazhatja, aki nem vesz igénybe e törvény alapján adókedvezményt, és az adóévben legalább egy fő a foglalkoztatottainak átlagos statisztikai állományi létszáma, valamint az adóévben legalább az adóév első napján érvényes minimálbér másfélszeresére vallott be nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékot.
A 10%-os adókulcs alkalmazása csekély összegű (de minimis) támogatásnak minősül.)
Ha ezeknek a feltételeknek megfelelsz csak akkor jelöld, így kevesebb az adó kb 5 ezer ft-al, ha nem én nem bonyolítanám.
Üdv.
Köszönöm!
Már el is küldtem az ügyfélkapun keresztül a bevallást.
Az iparűzési adót is elkészítettem.
Van valami, amit kifelejtettem?
Ugye nem kell adatlapot küldenem a megszűnésről az APEH felé, az Okmányiroda jelenti le?
Még kaptunk egy OEP-es bejelentő lapot, amit elküldtem már.
Ilyesmit, hogy 08T.... szükésges leadni?
A 0753-t május 20-ig kell majd leadnom, de amint megkapom az igazolását, elkészítem, figyelmet fordítok a különadóra is.
Köszönöm szépen a fáradozásodat!
További jó munkát!
Timi
Szia!
08T1041-et is kell küldened, olyan kóddal ( kódok világában élünk) ami megfelel annak, hogy főállásu ev, vagy munkaviszony melleti ev. Nyenyit kell még megszünéskor , más most nem jut nekem sem eszembe, ha főállású volt a 758-at beadtad?
Üdv és neked is további jó munkát: Jutka
Szia Jutka!
Elérkezett az idő, amikor megkapta férjem az igazolásait 2007-ről a munkáltatójától.
Kitöltöttem rajta a bérrel akapcsolatos dolgait, a különadót és a vállalkozói osztalékadós részét.
Amikor olvastam a tájékoztatót, megakadtam az EHO-nál, miszerint az osztalékadós jövedelem után 4% EHO-t kell fiztetni. Vonatkozik ez ránk? - vagy csak a cégek osztaléka után?
Enélkül is elfogadja az ellenőrzés a bevallást, de nem tudom, hogy ki kell-e töltenem ezzel kapcsolatban valamit.
Kérdezted még, hogy a 758-t beadtam-e. A férjem 36 órás munkaviszony melletti vállalkozó volt. Kell ebben az esetben is 0758-t benyújtani?
Napsugaras délutánt kívánok Neked!
Üdv:
Timi
Szia Timi!
Épp most léptem fel a fórumra és láttam meg, hogy kérdést intéztél hozzám, valami miatt nem kapok értesítést, ha olyan kérdésre jön válasz, amihez véleményt adtam, ez két napja még müködött.
Nos hogy a felvetéseidre reagáljak, kezdem a végén a 0758-ast nem kellet küldened, ha 36 órát meghaladóan munkaviszonyos volt ( edig erről nem volt szó) . Ellenben most várok információt arról az apeh-tól, hogy a 0703-ast nullásan be kell e adni, mivel nincs ahol jelöljük, hogy ilyen kötelezettsége nincs. Egyelőre az álláspontom, és a hölgyé akivel beszéltem az, ha nem volt egész évben ilyen akkor nem kell, de ez még nem 100, mert tavaly is küldeni kellett a 06584-et ezért 0-ásan, hogy ott nyilatkozni tudjunk, hogy ezen nincs kötelezettség (603 akkor).
A különadó a 753 07 lap 212 a d sorai, 213 d, 221 d - ez kerül a c lap 75 sorába.
Az eho 14 % a 112 347.- után melyet a 9-es lapra kell beírnod, 259 sor 261 sor 264 sor,ez kerül a a c lap79 sorába. Nos itt még van egy két dolog aminek bővebben utána kell járnom, ha megfejtettem jelentkezek, ugyanis a 9-es lap 262 sorát még nem értelmeztem, ( meg kell néznem, hogy ide mi tartozik, amit be kell írni), ugyanis a 450 ezer ft -ot elérő eg.jár után már nem kell fizetni, ennek az összetevőit most fejből nem tudom. Ez vár bogozásra.
Addig is üdv, és neked is további szép napot.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 12 vendég