Adófórum

Adózási és számviteli információk

0765 péü rendezetlen sora

ÁFA

HozzászólásSzerző: Napraforgó » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Ha valakinek van még némi ideje, légyszi segítsetek!

Az Áfa bevallás (legfrissebb verzio) 80. sorába ha beírom a péü rendezetlen tételek Áfá-ját (ez jelen esetben ugyanannyi  mint a 78.sor) tehát a visszaigényelendő NULLA, az átvihető (82.sor) ugyanannyi mint a péü. rendezetlen akkor a program hibát jelez, és ezt mindenféle badarsággal magyarázza. Viszont ha a péü rendezetlenhez nem írok semmit, de a 78.sor összegét írom a az átvihetőbe (82.sorba), akkor nem jelzi hibásnak.  CSAK EZ ÍGY NEM IGAZ. Szerintem a péü. rendezetlent nem lehet kihagyni!

Várom és köszönöm a válaszokat. Üdv:Napraforgó

Napraforgó

HozzászólásSzerző: kohnmari » csüt. jan. 17, 2008 9:28 pm

Szia Napraforgó!

Hibás az új verzió, az APEH is megerősítette. A barátnőm ma jelezte nekik telefonon, ők is látják, az a tanács, ha a határidőig nem javítják, akkor küldje el hibásan. (Bár én még nem próbáltam hibás bevallást átnyomni az ügyfélkapun.)

Üdv.

kohnmari

HozzászólásSzerző: Napraforgó » csüt. jan. 17, 2008 9:35 pm

Köszi a gyors választ, akkor várok az elküldéssel hétfőig. Én sem tudom el menne-e hibásan, de mégiscsak ez lenne a "jó". Üdv:Napraforgó 

(még nem ZÁROM, hátha más is érdekelt ebben a témában)

Napraforgó

HozzászólásSzerző: melcsi62 » pén. jan. 18, 2008 11:35 pm

Sziasztok!

Most akartam feltenni kérdésként, mert még most jutottam el az első olyan 0765-ös bevalláshoz, akinek éppen visszajárója lenne, és nincs kifizetve a számlája. Mindent végig görcsöltem, de kénytelen vagyok megvárni a küldéssel a hétfőt.  Mindenesetre kinyomtattam a bevallást úgy, hogy kitöltöttem a pénzügyileg rendezetlen sort és ugyanannyi ment az átvihetőbe is, s kinyomtattam azt a hibajelzést is, amit ilyen formában kiírt az ellenőrző és kinomytatom mellé a sorra vonatkozó aktuálisan fenn lévő kitöltési útmutatót is..

Hétfőig, ha nem javítják ki az ellenőrzési feltételeket, akkor megpróbálom küldeni így, hogy hibát jelez, de ez a jó -, ha nem megy el, akkor kiveszem a pénzügyi rendezetlenséget elküldöm azzal, de mind a két bevallást kinomytatom és elteszem, ha kell  legyen bizonyíték.

Üdv. 

melcsi62

HozzászólásSzerző: Napraforgó » szomb. jan. 19, 2008 9:13 pm

Sziasztok! Én úgy gondolom, hogy a "péü.rendezetlent" nem lehet kihagyni. Én már el is küldtem "hibásan", mivel hétfőn más elfoglaltságom  lesz. Továbbá  egy levelet is megírtam az Apeh-hoz, miért küldtem így el, és miért tartom így helyesnek (mellékelve a nyugtát). Lesz ami lesz... Üdv:Napraforgó
Napraforgó

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szomb. jan. 19, 2008 9:26 pm

Napraforgó!   Érdekelne, hogy sikerült is elküldened attól, hogy hibás - tehát visszaigazló nyugta, stb. van, mert akárhogy gondolkodok én is arra  az álláspontra helyezkedek, hogy - ráadásul elég nagy az összeg - törvény szerint és kitöltési útm.szerint is ki kell tölteni a kifizetetlenségi sort , csak nem tudom elfogja-e engedni a rendszer.
melcsi62

HozzászólásSzerző: Napraforgó » szomb. jan. 19, 2008 10:27 pm

Szia Melcsi! Sikerült elküldeni, igaz egy kicsit tovább kellet várni a nyugtára, mint amit nem jelölt "hibásnak" Üdv.
Napraforgó

Vissza: ÁFA