Adófórum

Adózási és számviteli információk

Áfa visszaigénylés - kiegyenlített számla

ÁFA

HozzászólásSzerző: BaraMa » csüt. jan. 17, 2008 8:45 pm

Igen.

Ha a bevallási határidőig (most 2008.01.21-ig) pénzügyileg rendezted, akkor az ÁFÁ-ja levonható és ha megvannak az egyéb feltételek - vissza is igényelheted.

Üdv

BaraMa

HozzászólásSzerző: Napraforgó » csüt. jan. 17, 2008 9:00 pm

Szia! Én még annyit tennék hozzá, hogy a péü. rendezés előtti nap  (azaz mielőtt te indítod), ne küldd el az Áfa bevallást. Ugyanaznap mehet a bevallás is. Üdv:Napraforgó
Napraforgó

HozzászólásSzerző: biarnei » pén. jan. 18, 2008 3:01 pm

Nem tudom kinél mi a gyakorlat, de az áfa levonható, ha pénzügyileg nem is rendezett, de ha visszaigényelhető adó keletkezik, visszaigényelni az Apeh-tól csak akkor lehet (egyéb előírások figyelembe vétele mellett), ha minden levonásba helyezett számlája ki is van egyenlítve. Egyébként a ki nem egyenlített számlák összeggével csökkenteni kell az áfa bevallásban erre szolgáló sorban a visszaigényelhető adó összegét, mely a köv. adóidőszakra átvihető befizetendő adó csökkentéseként.

Remélet nem kavartam össze.

"napraforgóval" egyetértek én is -- a bevallás és az utalás napja egyezzen meg!

biarnei

HozzászólásSzerző: kutacska » szer. feb. 20, 2008 11:54 am

Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy ha a számla 02.01-i fizetési határidejű (teljesítés időpontja is ez), és januárban kifizette, nem tehetem bele levonhatóba az áfát a januári bevallásába? Köszi ha segítetek.
kutacska

Vissza: ÁFA