Adófórum

Adózási és számviteli információk

Áfából kilépett??

Egyéni vállalkozók

Áfából kilépett??

HozzászólásSzerző: kohnmari » kedd jan. 15, 2008 9:22 pm

Sziasztok!

Én is decemberben, még karácsony előtt küldtem be a TAFA-t, hogy kilép az EV az áfából, és alanyi mentest választ. Változásbejelentőt nem küldtem, mert azt hangsúlyozták, hogy a TAFA-n kell a 2008-as választást bejelenteni. Eddig még semmi értesítést nem kapott a vállalkozó, a törzsadatában is változatlanul 2-es az adószáma. Az adóalany-nyilvántartóval én is beszéltem, nagyon el vannak havazva, több ezer bejelentést kell feldolgozniuk, roppant ideges volt az ügyintéző. Attól még az élet megy tovább, mindenesetre én azt mondtam, hogy a pénztárgépét vigye szervizbe, s javítsák az adószámát. A Melcsi által feltett tájékoztatót én is úgy értelmezem, hogy nem kellett változásbejelentőt küldeni annak, aki még decemberben beküldte a nyilatkozatot.

Üdv. Mari

kohnmari

Áfából kilépett??

HozzászólásSzerző: geleeva » szer. jan. 16, 2008 6:28 am

Sziasztok!

Nekem is van ilyen ügyem, aki kilépett az áfa körből, mert árbevétele 4 millió alatt volt. A változás bejelentőt még december 20-ig elküldtük. Csak egy probléma van, hogy a pénztárgépes nem változtatja meg az adószámát, míg apeh-os igazolás nincs róla. Felhívtam az APEH-ot, mondták, hogy 30 nap az elintézési idő, vagy személyesen menjen be a postai feladóvénnyel és a másolattal a megyeszékhelyre, vagy az illetékes kirendeltségre igazolásért. Itt a kirendeltségen azt mondták, hogy Ők semmilyen igazolást erről nem adhatnak ki. Most a vállalkozó be van zárva, mert áfásan ugye nem adhat ki sem nyugtát sem számlát! Úgyhogy várunk a jó egyablakos rendszerre, mert ugye ezt elektronikusan sem lehetett beadni! Ki téríti meg ezt a kiesést a vállalkozónak? Az apeh nem az biztos!

geleeva

Áfából kilépett??

HozzászólásSzerző: kutacska » szer. jan. 16, 2008 7:32 am

Azért én lassan haladok előre! Ma megint megnéztem a törzsadatokat, és ugyan az adószám még mindig 2-es, de azért a szeptemberben bejelentett telephely, ami tegnap még nem volt a törzsadatok között, ma már ott van! Ha így haladunk, majdcsak feldolgozzák félév tájára a 08TAFA-E-t is. Pedig most arra hivatkoznak, hogy mázsaszám mentek be a mindenféle bejelentők, na de szeptemberben még biztos nem, csak tegnap jutottak el odáig, hogy a szeptemberben beküldött bejelentőt feldolgozzák??? Bezzeg ha mi 1 napot késünk vele!!!
kutacska

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók