Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni!
Egy ev. aki eddig áfás volt, 208-tól alanyi adómentes lesz.
Ugye meg fog változni az adószáma. Ezt hogyan kell intézni? Esetleg egyéb teendők ez ügyben?
Köszönöm!
Üdv. Zsuzsa
Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni!
Egy ev. aki eddig áfás volt, 208-tól alanyi adómentes lesz.
Ugye meg fog változni az adószáma. Ezt hogyan kell intézni? Esetleg egyéb teendők ez ügyben?
Köszönöm!
Üdv. Zsuzsa
Szia Mária!
Időben beadtam az átjelentkezési papírt, de még nem válaszolt az APEH. Ha most kellene számláznia a vállalkozónak hogyan tegye meg? A régi adószámmal már nem lehet, az újjal meg még nem tud.
Köszönöm!
Üdv. Zsuzsa
Szia Zsuzsa!
Nálam is van egy ev. aki áfásból alanyi mentes lett, még karácsony előtt feladtuk, de semmit nem kapott. Addig nem tudja intézni az okmányirodában a váll. igazolvány cseréjét. Most beszéltem az APEH adóalany-nyilvántartóval (kb. 40 percig zenéltek a fülembe), mert egy meghatalmazást nem dolgoztak még fel, s azt mondta az ügyintéző, hogy ne csodálkozzak, mert 6.000 db bejelentő érkezett hozzájuk.
Üdv.
Szia Zsuzsa! Elnézést, nem voltam gépközelbe. Én úgy gondolom, hogy amennyiben nem lehet halasztani a számlázást, akkor már áfa nélkül kell számlázni, hisz az élet nem állhat meg azért, mert az Apeh túl van terhelve. Az adószám csak annyiban szokott változni, hogy az adókódja 2-ről 1-re változik. (visszafele a 3. szám) Azért az üf. szolgálatot érdemes lenne megkérdezni. Mária
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 35 vendég