Adófórum

Adózási és számviteli információk

Art változás - előtársasági bejelntés

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: kovalkata » szomb. jan. 12, 2008 7:41 am

Sziasztok!

Ez a rész: "Az előtársaság cégbejegyzési kérelme benyújtása napjáig tartó időszakában" szerintetek mit takar? A társasági szerződés dátumától hány napon belül kell ezt beküldeni? Az a lényeg, hogy valamikor ez a beküldés megtörténjen a Cégbírhoz beadás napjáig, vagy rögtön a társ.szerz aláírása után már be kell küldeni a 08T1041-et???

Nagyon kérlek benneteket, segítsetek!

Üdv. Kata 

kovalkata

HozzászólásSzerző: pseniko » szomb. jan. 12, 2008 5:15 pm

Sajnos már megint lehetetlent kérnek. Szerintem a társ. szerződés keltének napján kell beadni a 08T1041-et, és ha van tanusítvány akkor mégegyszer adószámmal.

Az APEH azt feltételezi, hogy minden cég még alakulás előtt megkeresi a könyvelőt, aki kioktatja az adminisztrációs dolgokról. De sajnos nem így van. Az én esetemben beletörődtem, hogy már a cég is elkésett amikor hozzám jött.

Enci

pseniko

HozzászólásSzerző: GIN » szomb. jan. 12, 2008 5:49 pm

Sziasztok!

E témában válaszomként megnézhetitek a http://www.adoforum.hu/tema/7283/elotarsasag-adoszam-nelkul-t1041-n-jelenthet-e-t2#41750 topikbeli #5 hozzászólásomat (is). Főleg a végét! Egyébként - sajnos - a ma hatályos bejelentési szabály érvényben van még,  így az új (9) bekezdés alapján, ha van munkaviszony, megbízási viszony nélküli tag az ellenjegyzési napon - de csak ténylegesen - személyesen közreműködő tag, vagy ezen időszakban felvett alkalmazott, akkor az említett új (9) bekezdés szerint kell eljárni - betartva a már a 07T1041-nél is érvényben volt bejelntési határidőket, 08T1041 esetén is.

Üdv Apafy

GIN

HozzászólásSzerző: kovalkata » szomb. jan. 12, 2008 7:04 pm

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenki válaszát, de ahogy Enci is írja, nekem is csak akkor szóltak, miután már meg volt írva a társasági szerződés. Úgyhogy pár nap csúszás mindenképpen lesz, de még a Cégbírhoz való benyújtás előtt el fog menni. Gondolom ebből nem fog olyan nagy feneket keríteni az apeh.

Üdv. Mindenkinek,

Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. jan. 13, 2008 4:01 pm

Szia Enci!

Átolvastam mégegyszer a törvény és az Önadózó magyarázatát. Szerintem ez azt jelenti, ha bevételt szerez az előtársaság alatt. Hisz költségek mindenképpen fel kell, hogy merüljenek, ha más nem, akkor az alapításkori ügyvédi költségek, illetéket stb.

Üdv. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. jan. 13, 2008 4:05 pm

Sziasztok!

A 8-as válaszban vetődött fel az sztv. változás. Szerintetek, ha a tv. szerint nem kell megcsinálni az előtársasági beszámolót, akkor az összes ehhez fűződő előtársasági adóbevallást sem (előtársasági TA, iparűzési, 0808, 0803)

Mintha valahol olvastam volna, hogy a társasági adóbevallást nem, de mivel akkor nem érintett még ez a probléma, már azt sem tudom hol olvastam, és hogy egyáltalán tényleg ezt olvastam-e. Enci, Te utána néztél már?

Üdv. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: pseniko » vas. jan. 13, 2008 4:55 pm

Szia Kata!  Őszinte leszek, húzom ameddig lehet. Most még a havi járulékok, aztán az ÁFA és utána nagyon remélem, hogy lesz még erőm utánanézni.   Enci
pseniko

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. jan. 13, 2008 5:00 pm

Szia Enci!

Tökéletesen megértem. Ha megtud valamit valamelyikünk, akkor megírjuk egymásnak erre a kérdésre, jó?

Üdv. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. jan. 13, 2008 5:04 pm

Sziasztok!

Még mindig itt tartok a 08T1041-nél. Nem tudjátok miért írja ki hibásnak a nyomtatvány? Ellenőrzéskor csak kék jelet tesz, hogy adószám nélkül nem tudom elektronikusan küldeni.

Enci, neked mi volt a tapasztalatod?

Üdv. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: pseniko » vas. jan. 13, 2008 5:10 pm

Megígérem, ha utána nézek mindenképp jelentkezem.

Az előtársasági 08T1041-et amíg nincs adószám, addig ne is próbáld elküldeni elektronikusan. Mindenképp először nyomtass egy üres 08T1041-et. (Bezárod az összes nyomtatványt és az adatok megnyitásánál alul van az üres nyomtatvány kinyomtatása) Ezt kézzel kell kitölteni, és postán, vagy személyesen beküldeni.

Enci

pseniko

ElőzőKövetkező

Vissza: Adatszolgáltatás