Adófórum

Adózási és számviteli információk

Apeh regisztráció törlése

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Brokkoli » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

T. Fórumozók!

Lenne egy s.o.s kérdésem. Valakinek volt-e már hasonló ügye? Ügyfél elment tőlem és nem ír már alá nekem semmit... A 07182-es regisztráció visszavonását sem:-( Hogyan lehet könyvelői oldalról visszavonni a dolgot? Egy másik fórumon olvastam, hogy állítólag már folyamatban van az ügy, de még nincs róla nyomtatvány, addig egy levelet kellene írni, amit állítólag elfogadnak, de erre még nincs gyakorlati tapasztalat.. Felhívtam az Apeh-et, de nem tudtak megnyugtató választ adni. Állítólag csak akkor és csak az ügyfél vonhatja vissza, ha már egy másik meghatalmazottat bejelentett... Ezt én sem ellenőrizni sem erre kényszeríteni nem tudom. Nincs róla információm, hogy mit csinál és hol...

Mit lehetne tenni? Nem hiszem, hogy ügyfél hajlandó közreműködni és nem szeretném, ha visszaélnének a nevemmel.

Köszönöm 

B. 

Brokkoli

HozzászólásSzerző: erdoapolas » vas. jan. 06, 2008 9:30 am

Szia! Gyakorlatban nem csináltam, de a Mo.hu-n olvastam, hogy az Ományirodában, vagy interneten, ügyfélkapun keresztül, bejelentkezve ki kell jelölni a regisztrációs adatlap törlére vonatkozó pontját, és el kell küldeni. Erről visszaértesítést küld a hivatal.

De én az Okmányirodában rendezném az ügyfelem kiiktatását, talán gyorsabban megy. Vagy majd valakinek lesz más véleménye is. Marcsi

erdoapolas

HozzászólásSzerző: kati1012 » vas. jan. 06, 2008 9:45 am

Szia Brokkoli!

Én a 07T182 küldtem el az aláírás adózót vagy meghatalmazottat  kér, ami azt jelenti, hogy az üf. aláírása nélkül is beküldheted. Nekem már törölték is.

kati1012

HozzászólásSzerző: adotanacs » vas. jan. 06, 2008 9:48 am

Szia! Igaz hogy nekem 2006.év elején, de volt ilyen ügyem. Akkor kitöltöttem a meghatalmazásról a visszavonást, én aláírtam, az adózó nem, de a lapra ráírtam hogy másik könyvelője van. Levették a nevemről. Azt nem tudom hogy most így működik-e. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: Brokkoli » vas. jan. 06, 2008 9:56 am

Szia Marcsi,

Az Okmányirodában csak az én regisztrációmat tudom töröltetni...Én pedig az Apeh-nél szeretném, hogy levegyék a nevemről az ügyfelet..De azért megnézem a honlapot, ahogy írtad elolvasom.

Köszi

Brokkoli

HozzászólásSzerző: Brokkoli » vas. jan. 06, 2008 9:59 am

Szia Kati,

Igen, én is megpróbáltam ezt az utat, el is küldtem, (ezt elfelejtettem írni) de elbizonytalanodtam, mert az aláírásnál nem a képviselőtől várnak szignót. És én ugye sem az adózó sem ilyen formán a meghatalmazott nem vagyok. Ennek ellenére aláírtam én, lesz ami lesz...

B.

Brokkoli

HozzászólásSzerző: Napraforgó » vas. jan. 06, 2008 10:14 am

Sziasztok! Már én is töröltettem az ügyfél aláírása nélkül.Üdv:Napraforgó

ui:megnéztem, hogyan töltöttem ki: 1./ 2./ 7./  és alul a b./-t ikszeltem, az utolsó sorában aláhúztam a "meghatalmazást visszvonom" és az aláírásnál is aláhúztam "meghatalmazottat" és így írtam alá.

Napraforgó

HozzászólásSzerző: tepimail » vas. jan. 06, 2008 10:17 am

Szia Brokkoli! Én már nem egy ügyfelemet engedtem el. illetve levettem a nevemről. 07T182-es nyomtatványt kell kitölteni (idén gondolom 08T182), 1.pont adóalany neve, 2.pont adószáma. 7.pont én nevem, adóazonosítóm és itt jelölöm a b, pontot. Mint meghatalmazott én írom alá. Két héten belül levették a nevemről. Nem kell az ügyfél hozzájárulása, az már nem az  én problémám, hogy regisztrál-e mást, illetve bemennek-e a bevallások. Természetesen mielőtt beküldtem a nyomtatványtl értesítettem és elmagyaráztam neki mivel jár, hogy lemondtam a meghatalmazását.
tepimail

HozzászólásSzerző: Brokkoli » vas. jan. 06, 2008 10:51 am

Sziasztok,

Köszi az érdemi hozzászólásokat. Akkor jól töltöttem ki a visszavonást (leellenőriztem az általatok leírtakkal). Az ügyfélnek is elmagyaráztam, hogy ez mivel jár természetesen. Ő erre azt válaszolta, hogy nem érdekli az egész adózási dolog..:OOO Nah, pont ezért nem akarom, hogy a nevemen "lógjon". Ha két hét, akkor épp necces, mert jan. 2-án küldtem be a nyomtatványt, s mint tudjuk 12-én határidő van. Én már akkor nem akarok ott lenni...(nehogy utólag aztán kitalálják, hogy nekem jön a bűnti)

Brokkoli

HozzászólásSzerző: tepimail » vas. jan. 06, 2008 10:58 am

Szia! Azzal a nappal veszik le a nevedről amikor beküldted a nyomtatványt. Ha 2-án akkor a 12.-i bevallások elmaradásáért már nem téged büntetnek. APEH információ.  
tepimail

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás