Adófórum

Adózási és számviteli információk

Új adótörvényváltozások 2007 évben

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » csüt. jan. 03, 2008 5:31 am

Szia Éva ! Nem volt megtévesztő a kérdés megfogalmazásod, amint írtam én nem figyeltem a kérdésed elejét, ezért tértem ki a főfoglalkozású kérdésemre is. Itt kezdőként is láthatod, hogy egy felvetett kérdéskörhöz mindenkinek mennyi megjegyzése gondolata van és mennyi oldalról fogja meg.

Böbe és Mária válaszát olvasd el mégegyszer a többi most számodra a Te esetedhez nem kapcsolódik.

Ahogy Böbe írta a 0753-as bevallást meg kell várnod (mi is várjuk), a tájékoztatót az egyéni vállalkozókkal kapcsolatosan nagyon át kell tanolmányozni.

Mária válasza utal a vállalkozói kivét és az osztalék adó szerepére, itt számolni kell melyikkel hogyan jársz jobban, mert a vállalkozói osztalék alap után 16 % adó, a maradék után (ha nem volt váll.kivét) 35% szja+14% EHO fizetési kötelezttség van, ha van valami adókedvezményed , akkor lehet hogy a vállalkozói kivét utáni fizetéssel jobban jársz.

A vállalkozói kivéthez kapcsolódó járulékokat a 0758-as bevalláson jelenleni kell január 12ig a december hónapban kivett összegről, ha nem tudod eldönteni most még, akkor is 12-ig inkább szerintem küldj egy nullás bevallást, mert max később önellenőrzéssel helyre tudod tenni.  Üdv: Márti

viragmarta60

HozzászólásSzerző: Vicca » csüt. jan. 03, 2008 11:30 am

Szervusztok,

Mindenkinek köszönöm a segitségét.

További sikeres munkát kivánok. Éva, 

Vicca

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók