Adófórum

Adózási és számviteli információk

Őtermel||AM könyves+0708 hibalista

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Napraforgó » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Tud-e valaki abban segíteni, hogyan kell kitölteni helyesen a 0708-at azoknál az őstermelőknél, aki csak "korábban" azért kért adószámot, hogy az AM könyveseket bevallja. Ugyanis soerozatosan jönnek a hibalistáim.

Az őstermelőknek az Apeh azt javasolta, hogy az időponttól kérje az adószámot, amikor az 1-ső foglakoztatottja volt. Pl:08.25. (ugyanis utólag kérték) Én a 0708A oldalon a 08.hónapot így jelöltem: 08.01-08.31-ig, majd a 0708M főoldalán szintén azt a napot jelöltem meg tól-ig, (tól) amikor kezdett (ig) a hó utolsó napját.  

Némelyiknél a 0708A-n is a hó első-től utolsó napját. MIND HIBÁS!

Sőt olyan hiba-értelmezés is van, hogy:"ehhez az adószámhoz nem ez az adóazonosító tartozik". Pedig többször megnéztem és jók!

Szerintetek mi lehet a hiba? Üdv:Napraforgó

Napraforgó

Őtermel+AM könyves+0708 hibalista

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd dec. 18, 2007 9:28 pm

Szia Napraforgó! Nem tudom mi lehet az oka, csak most annak örülök, hogy nem erőszakoskodtam az APEH-nál adószám kiadása miatt. Mint már korábban is írtam, az őstermelőknek emiatt  nálunk nem adtak adószámot. Biztos olvastad az Észak-Alföldi APEH honlapján, hogy nem is kell az AM könyvest jelenteni, ha nincs más bevallani való a 708-on.Igy most megkíméltem magam egy csomó kellemetlenségtől. Üdv. Ani 
adotanacs

HozzászólásSzerző: Napraforgó » kedd dec. 18, 2007 9:46 pm

Szia Ani! Még mindig van 1-2 emberkém, aki most szedte össze az AM foglalkoztatottak adatait (adószáma már van) . Szerinted ne erőlködjek a bevallással? Nem lesz bünti? Én nem az  Észak -Alföldön vagyok, de megkeresem a honlapot. Üdv:Napraforgó
Napraforgó

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd dec. 18, 2007 9:56 pm

Szia! Én sem ott vagyok, de ott sok hasznos dolgot lehet olvasni, többek között erről is. Én ugy értelmezem, hogy még az egyéni vállalkozónak sem kell jelenteni az AM könyvest, ha nincs más jelenteni valója. Ügyfélszolgálatok majd  Aktuális címszó alatt találod. Bocs, lehet hogy neked ez értelemszerű, nekem nem volt az.Üdv. Ani 
adotanacs

HozzászólásSzerző: kohnmari » kedd dec. 18, 2007 10:04 pm

Sziasztok!

Én valami olyasmire emlékszem, hogy jövőre már nem kell jelentenünk az AM-könyveseket.

Gondolkodtam a 0708A-on. Nem az volt a baj, hogy Te 08.25-én kaptál adószámot, s a bevalláson az időszak 08.01-08.31-ig volt, és ezért nem tudta értelmezni?

Ez csak egy kósza gondolat.

Üdv. Mari

kohnmari

HozzászólásSzerző: kohnmari » kedd dec. 18, 2007 10:45 pm

Szia Ani!

Csodálkozom, hogy pont az Észak-Alföldi régiónál olvastad ezt a közleményt, mert én az ő előadásaikra járok, s egész évben azt nyomták, hogy az AM könyvesek bejelentéséhez az őstermelőnek adószámot kell kérnie.

Üdv. Mari

kohnmari

HozzászólásSzerző: adotanacs » szer. dec. 19, 2007 9:02 am

Szia Mari! Elolvastad a közleményt? Egyébként az ő honlapjukon található a legtöbb tájékoztatás. Üdv. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: Napraforgó » szer. dec. 19, 2007 4:46 pm

Sziasztok!

Még tegnap elolvastam én is a közleményt az Észak -Alföldin, nem értem miért nincs fönn az Apeh honlapján? Igazad van Ani, "be sem kellet volna az AM könyveseket vallani" (jó a tájékoztatás így év végén, az is eldugva)

Mari! Arra a 08.01.-08.31-re én is gondoltam, az egyik őstermelőnél be is küldtem a "javítást", de nem tudja értelmezni a programjuk, ugyanis a 2.hibalistán az áll, hogy nincs előzmény...? Ezért a többit félretettem. Majd a két ünnep között próbálkozom valamivel, illetve fölhívom az Apeh-ot. (de minek?) Üdv:Napraforgó

Napraforgó

Vissza: Adatszolgáltatás