Szia Napraforgó!
Bocs, most vettem észre a kérdésedet. A kieg. mellettinek is ugyanazok a szorzók, az EHO is 14 %, mert ez az osztalékalap utáni EHO. Amire Te gondolsz (9 % eü.szolg. járulék) a kivétet terheli.
Üdv. Mari
Szia Cicelle!
Ha eddig nem fizetted be az előleget, akkor majd a tényleges SZJA-t és különadót fizeted február 15-ig. Nem tudom mekkora összegekről van szó, mert ha "szabályosan" bevallod, negyedéves bontásban a kötelezettséget, akkor 2008. nyarán késedelmi pótlékot fognak rá számolni.
Üdv. Mari
A 11. válaszban, az igaz, ha kivétje nem volt Szja előleget nem kellett fizetni, de negyedévente halmozottan figyelve, a vállalkozói jövedelem után különadó előleget kellett volna fizetnie. Az évest még jan.12-ig megteheti.
Üdv.Ria
Kedves Mari,
Gyes mellé váltottam mellékállásban vállalkozóit, áfa menteset. Minden tranzakciót bankszámlával illetve bankkártyával végzek. Olyan termékeket értékesítek, amit a vevő ha megvett, automatikusan az ő címére rendelek le külföldi cégektől. Az a kérdésem, hogy mit kell vezetnem? mert a pénztárkönyvet csak készpénzes forgalom esetén lehet.
Mivel otthonról dolgozom interneten és telefonon keresztül, ezért mi az, amit leírhatok a rezsiből illetve egyéb költségekből? Ha vállalkozói kivétet veszek ki, akkor azután mi az amit fizetnem kell, illetve egyáltalán mikor és mit kell benyújtanom? pl. negyedévente, havonta, vagy évente. Próbáltam bújni a netet, de valahogy elvesztem ezek között az infok között.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Kata
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 37 vendég