Adófórum

Adózási és számviteli információk

Közhasznú egyesület elvártadó, különadó

TAO

HozzászólásSzerző: pmelinda » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Tudnátok-e segíteni abban, hogy közhasznú egyesületnek kell-e az elvárt adóval, különadóval, és tao-val számolni, bevallani, feltölteni? 

Ez a Khe nem alanya a TAO-nak, mert vállalkozási árbevétele csak 1,2 mió volt.

Vagy csak a 0703-as bevalláson elég bejelölni a TAO bevallást helyettesítő nyilatkozatot?

Köszi mindenkinek

Melinda

pmelinda

HozzászólásSzerző: kati1012 » vas. dec. 16, 2007 1:59 pm

A különadó alanyai a magánszemély és a társas vállalkozás.
kati1012

HozzászólásSzerző: validitas » vas. dec. 16, 2007 4:09 pm

Szia!

A különadóról szóló 2006. évi LIX tv. 3.§ (1) szerint különadót fizet a társas vállalkozás. a 7.§ 3. adja meg a társas vállalkozás fogalmát:

"3. társas vállalkozás: a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI.törvény (a továbbiakban: Tao. tv.) hatálya alá tartozó adózó, kivéve a Munkavállalói Résztulajdonosi Program szervezetét, a közhasznú társaságot, a közhasznú, kiemelkedően közhasznú jogállással rendelkező nonprofit gazdasági társaságot, a vízitársulatot, az alapítványt, a közalapítványt, a társadalmi szervezetet, a köztestületet, az egyházat (ideértve e szervezetek alapszabályában, illetve alapító okiratában jogi személyiséggel felruházott szervezeti egységeket is), a lakásszövetkezetet, az iskolai szövetkezetet, a szociális szövetkezetet, az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárat és a felsőoktatási intézményt (ideértve az általa létrehozott intézményt is), továbbá a diákotthont;"

Üdv:Böbe

validitas

HozzászólásSzerző: kaloczy » hétf. dec. 17, 2007 7:45 am

Melinda! Attól, hogy a khe-nek"csak" 1,2 millió Ft vállalkozási bevétele volt, még alanya lehet a TAO-nak. Miért gondolod, hogy nem?

Zsuzsa 

kaloczy

HozzászólásSzerző: pmelinda » kedd dec. 18, 2007 7:33 pm

Szia Zsuzsa!

Igazad van nem alanya, nem jól fogalmaztam, de Böbe mégis értette mire gondoltam.

De egyébként az 50miós határ miatt kérdeztem. Közben megtudtam, hogy a Khe-re is vonatkozik, ez a határ nem csak társas vállalkozásokra.

szia

pmelinda

Vissza: TAO