Szia Zsuzsa!
Igen, érvényesül itt is az 50 MFt-os határérték. Meggyőződhetsz erről egyébként a 0629K bevallás kitöltési utmutatójának elolvasásakor is, mely a különadóra vonatkozó bevallási kötelezettség és 2006. 12.20-ig nyújtandó be.
Üdv: P:Zsuzsa
Szia Zsuzsa!
Igen, érvényesül itt is az 50 MFt-os határérték. Meggyőződhetsz erről egyébként a 0629K bevallás kitöltési utmutatójának elolvasásakor is, mely a különadóra vonatkozó bevallási kötelezettség és 2006. 12.20-ig nyújtandó be.
Üdv: P:Zsuzsa
sziasztok
nem akarok okoskodni de az szerintem a 0629K a pénzintézeti különadóra vonatkozik és nem a 4%-ra ezért fel kellene tölteni.
Üdv
Sziasztok! Pont most kaptam kézhez a Verlag kiadó Költségek és ráfordítások kiadványának aktualizálását és ebben pont felsorolja a feltöltési kötelezettségeket.
A különadónál azt irja, hogy "A különadó feltöltési kötelezettsége mindenkire vonatkozik. Nincs kivétel! Mulasztási bírság vonzata lehet!" Szóval mindnyájan figyejetek rá!
Deric a kitöltésiből én is azt vontam le amit Te ezért nem volt egyértelmű teljesen a kötelezettség. De mostmár világos
Köszönöm válaszotokat Üdv Zsuzsa
Sziasztok!
A különadóról szóló törvény 8.§.(7) bek. szerint: a társas vállalkozás a 2006. adóévében
várható különadó összegét az adóéve utolsó hónapjának 20. napjáig köteles megfizetni.
A 8.§.(8) bek. szerint: a társas vállalkozás a 2006. adóévi adóbevallásában a különadó-
előleget a 2006. adóévi kötelezettsége évesített összege alapján vallja be.
Vagyis véleményem szerint a fetöltés mindenkire vonatkozik, a bevallás az éves bevallás
során történik.
Üdvözlettel: kohnmari
Valóban a külön adó feltöltési kötelezettség minden vállalkozásra / tása adóalany/ vonatkozik.
A 0629/K pedig a pénzintézetek különadójáról van szó, itt már belép az 50 Mft-os árbevétel értékhatár, ha ez fenáll akkor és csak akkor kell a társasági adó kiegészítésről bevallást tehát a 0629/K -t kitölteni és benyújtani.
Üdvözlettel
Kicsi
Szia Zsuzsa!
Az előbb idéztem a törvényt, de én is úgy gondolom, hogy csak arról lehet szó.
üdv. kohnmari
Szerintem a jó válasz már több hozzászólásban elhangzott, csak össze kell olvasni. A 0629/K-t be kell nyújtania annak akinek feltöltési kötelezettsége van. Társas vállalkozásnak akkor, ha az árbevétele 50 M ft-t meghaladta, vallani és töltenie is kell, mind két adónemre vonatkozóan. A Pénzintézetek szintén a különadójukat töltik és beadják erről a 0629/K-t. Ezektől függetlenül akinek nincs feltöltési kötelezettsége, mert az árbevétele az 50 M ft alatt maradt, a különadót dec 20-ig ők is befizetik, de erről a bevallást csak az éves 0629-ben fogják megtenni. Csak feltételezni tudom, hogy az éves bevallás a tényleges és a feltöltésre befizetett különdözetét is kérdezi majd. Én így értem.
üdv: tepimail
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 15 vendég