Adófórum

Adózási és számviteli információk

Jövöre csak " 23 " bevallás

Elektronikus bevallás

Jövöre csak " 23 " bevallás

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szomb. dec. 08, 2007 7:29 pm

Sziasztok!

Fenn van az APEH honlapon, hogy milyen bevallásokat, milyen számú bevallásba olvasztanak bele, s egyébként megszűnő nyomtatvány lesz 3 db.

De valóban már a rádióból a fejemet elállta, hogy micsoda egyszerűsítés, mennyivel kevesebb, stb- csak a sok ök..., azt nem éri fel ésszel, hogy ha még össze is olvasztják az egyes bevallásokat, azok kitöltésijét újból olvasnunk, értelmeznünk kell, nem beszélve az ABEV programokról, aminél minden évben legalább 3-5 hónap kell ahhoz, hogy normálisan működjön. Én minden évben, ahogy megjelennek a nyomtatványok - amik nálam előfordulhatnak letöltöm őket és elkezdem tesztelni, valamint hibalistát írni az APEH elektronikus levelezőjén keresztül, hogy mire be kell adni a bevallást, addigra legalább azokat javítsák ki, amit én találtam- hogy nekem ne legyen vele bajom.

Most a törvények is számtalan helyen úgy vannak megalkotva, hogy felhatalmazzák a adópoltikáért felelős minisztert, hogy rendeletben,stb. szabályozza a törvényben ki nem fejtett ügyleteket.  DE NE ÖRÜLJETEK, A FORDÍTOTT ADÓZÁST, A 142.§. KONKRÉT SZJ-RE ALKALMAZÁSÁT NEM KELL NEKI KÜLÖN SZABÁLYOZNI! 

melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Jövöre csak " 23 " bevallás

HozzászólásSzerző: Rozalinda » szomb. dec. 08, 2007 8:11 pm

Én  örömmel  üdvözlöm  a  hirt,  amit  KovácsJ  feldobott.    Legalább  jövőre  nem   kell  szombat  vasárnap  dolgoznom,  bevallást   késziteni,  küldeni,  jogszabályokat  tanulni.

Ez helyett  társadalmi  életet  fogok  élni,  eljárok  szórakozni.  Havonta  egy -két  hétvégét  wellnes  hotelban  töltök.  Kikapcsolódom  felfrissülök.   Kétszer  annyit mozgok  mint  eddig,  hegyet  mászok.  Lemegy  a  cukrom,  optimálisra  beálll   a  vérnyomásom  és  lefogyok  husz  kilót.   Méregtelenitve   leszek.

Mert ezeket,  mind  itt  szedtem  fel,  meg  össze  a  számitógép  előtt,  továbbá  a  szemüveget  is. 

Ajánlom   figyelmetekbe  a  Dakota  közmondást:  

Ha  észreveszed,  hogy  döglött  lovon  ülsz,  akkor  szállj  le róla. 

Rozalinda
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Jövöre csak " 23 " bevallás

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » szomb. dec. 08, 2007 8:24 pm

És mindezekről a fényképeket elküldöd majd nekünk is, meg a tisztelt Miniszter úrnak is, ugye? Hadd legyen egy kis sikerélménye ;)

Bár azt nem tudom, a megmaradt közel 100 adatszolgáltatást, meg bejelentést meg egyéb nyomit ki fogja beküldeni, ha mindannyian a gyógyvízben ázunk hétvégenként...

aniko.varga2006
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Jövöre csak " 23 " bevallás

HozzászólásSzerző: bartane76 » vas. dec. 09, 2007 9:04 pm

Sziasztok!

Talán én leszek az egyetlen akinek teljesen mindegy,hogy hány bevallás van most, és mennyi lesz jövőre! Most kezdek "könyvelgetni", így nekem mindent úgyis meg kell tanulnom.

De azért átérzem a problémátok súlyát, és bízom benne, hogy még nagyon sokszor tehetek fel nektek kérdéseket, amelyekre választ kaphatok tőletek.

Üdv. Zsuzsa

bartane76
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

Jövöre csak " 23 " bevallás

HozzászólásSzerző: melcsi62 » vas. dec. 09, 2007 9:33 pm

Szia Zsuzsa!

Én meg már azt hittem nyertél a lottón, én az előbb néztem és előtte pont úgy gondoltam, hogy ha nyerek egyáltalán nem fog érdekelni hány és hány száz soros bevallások lesznek. De sajna - egyenlőre kell, hogy érdekeljen.

Ha mostanság kezded ezt a gyönyörű, sikerélményekkel nem feltétlenül kecsegtető szakmát - akkor sok kitartást kívánok hozzá. 

melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Jövöre csak " 23 " bevallás

HozzászólásSzerző: KovacsJ » hétf. dec. 10, 2007 3:29 pm

Sziasztok!

Köszönöm, hogy kicsit probáltatok feldobni!!!!!!....

Zsuzsa

KovacsJ
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Előző

Vissza: Elektronikus bevallás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég

cron