Sziasztok!
Egyik barátnőm volt egy állásinterjún és a következő kérdést kapta:
Ha eléd tesznek két mérleget, miből mondod meg első ránézésre, hogy melyik vállalaté és melyik banké???
Kíváncsi vagyok a tippekre!
Kata
Sziasztok!
Egyik barátnőm volt egy állásinterjún és a következő kérdést kapta:
Ha eléd tesznek két mérleget, miből mondod meg első ránézésre, hogy melyik vállalaté és melyik banké???
Kíváncsi vagyok a tippekre!
Kata
Szia Kata!
Pl abból, hogy a bank mérlegében a források között szerepel általános tartalék, a vállalatéban pedig nincs ilyen.
Üdv: Bea
Szia Kata!
Ha elém tesznek két mérleget elolvasom, hogy kinek a mérlege és máris képben vagyok. Ezt az adatot biztos tartalmazza a mérleg. De gondolom nem erre vagy kíváncsi - és bár nem volt szerencsém még banki mérleghez, de valószínűsítem, hogy az egyes mérlegsorok nem azonosak a vállalkozási mérleg soraival.
Üdv: P.Zsuzsa
Szia!
Egyrészt más az összetétele (bank:pénzeszköz-hitel / vállalat: tárgyi eszköz stb)az eszközeinek és forrásainak másrészt a banknak IAS rendszerű mérleget kell készítenie- és nem egynyelvű.
Üdv.
Szia!
Igen, többek között:
1.) Az eszközcsoportok likviditásuk szerint következnek egymás után (Pénzeszközök, Állampapírok...végül Tárgyi eszközök)
2.) Folyósított hitelek= hitelintézetekkel/ügyfelekkel szembei követelések (eszközoldalon)
3.) Gyűjtött betétek= ügyfelekkel szembeni kötelezettségek (forrásoldalon).
4.) Igen, általános tartalék (saját tőkén belül) és általános kockázati céltartalék (céltartalékok között).
5.) Ha van eredménykimutatás, akkor "Kamatkülönbözet".
Üdv.
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 22 vendég